keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Yksi Kääntöpisteen käsikirjoituksen ominaisuus on henkilöhahmojen ja katsojalle annetun tiedon suhde. Elokuvan henkilöhahmot tietävät eri asioita: esimerkiksi Vera uskoo Aleksin pyrkivän Ouluun hänen ja lapsensa luo, mutta Francis ja Jere tietävät asiasta enemmän. Katsoja tietää saman kuin Francis ja Jere, koska meille näytettiin näiden kolmen miehen kohtaaminen junassa elokuvan alussa ja tapahtumat eri henkilöiden kannalta.

1. Mitä selkkauksia elokuvassa aiheutuu siitä, että kolme päähenkilöä eivät aivan tiedä kaikkea? Mitä he eivät tiedä toisistaan? Missä vaiheessa näitä asioita alkaa paljastua heille ja miten – esimerkiksi Jere tajuaa jotakin kuntosalinsa turvakameroiden kautta? Miten he reagoivat tajuttuaan asioiden oikean laidan?

2. Kääntöpisteessä on joitakin esineitä, jotka ovat merkityksellisiä tarinan kannalta, etenkin Veran asunnossa oleva unisieppari. Missä kohtauksessa näemme sen ensimmäistä kertaa? Miksi se on tärkeä juonenkäänteiden kannalta? Mitä muita tärkeitä esineitä elokuvassa on?