keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Synopsis
Kaiken teoria perustuu kosmologi, astrofyysikko Stephen Hawkingin elämään.1960-luvun alussa Oxfordin yliopistossa Stephen herättää lahjakkuudellaan professoreiden mielenkiinnon ja myöhemmin Stephenin siirryttyä suorittamaan jatko-opintoja Cambridgen yliopistoon kieliä ja kirjallisuutta opiskelevan Janen kiinnostuksen. Jane ja Stephen alkavat seurustella ja avioituvat, vaikka Stephen saa ensimmäiset sairauskohtauksensa ja hänellä diagnosoidaan parantumaton ALS-tauti. Stephen ansioituu huononevasta kunnostaan huolimatta suhteellisuusteorian ja kosmologian opinnoissa, väittelee tohtoriksi universumin synnystä ja työskentelee myöhemmin professorina Cambridgessa. Janen ja Stephenin avioliitto päätyy eroon ja Stephen avioituu hoitajansa Elaine Masonin kanssa.

Käsikirjoitus: Anthony McCarten, perustuen Jane Hawkingin muistelmiin Travelling to Infinity: My Life with Stephen

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin, lukioihin sekä toisen asteen oppilaitoksiin. Sitä voi käyttää myös fysiikan ja matematiikan opetuksen oheisaineistona.

Oppimateriaalin on laatinut elokuvatutkija FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Kaiken teoria

Elokuva yhdestä maailman merkittävimmistä elossa olevista ajattelijoista, astrofyysikko Stephen Hawkingista, sekä kohtaloa uhmaavasta rakkaudesta.

Alkuperäinen nimi:
The Theory of Everything
Julkaisuvuosi:
2014
Pituus:
123 min.
Levittäjä:
Finnkino Oy
Tuotantomaa(t):
Iso-Britannia
Ohjaus:
James Marsh
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Eddie Redmayne (Stephen Hawking), Felicity Jones (Jane Wilde Hawking), Charlie Cox (Jonathan Hellyer Jones), Emily Watson (Isobel), Simon McBurney (Frank Hawking), David Thewlis (Dennis Sciama)
Nimi ruotsiksi:
The Theory of Everything