Keisarikunta
Synopsis: 1950-luku oli erittäin positiivinen aikakausi Suomessa. Pitkästä aikaa hengitettiin vapaammin ja uskottiin vahvasti tulevaisuuteen. Aikakausi oli myös yhteisöllinen, ihmiset olivat lähempänä toisiaan. Asioita tehtiin yhdessä ja saatiin paljon aikaan. Kotkassa oltiin kaiken edellä mainitun lisäksi myös kansainvälisiä. Sataman kautta muu maailma tuli kaupunkiin. Samaan aikaan sattui legendaarisen satamakapakan Fennian kukoistuskausi, Olli Miettisen keisarikunnan aika, joka loi bluesin, swingin ja boogien voimalla Kotkalle pysyvän maineen soittajien ja musiikin kaupunkina. Elokuva Keisarikunta kertoo nuorista ihmisistä, soittajista, soittajien kavereista, intohimosta musiikkiin ja elämään. Se on elokuva ystävyydestä, persoonallisuuksista ja rakkaudesta, jotka yhdessä muodostavat elokuvan päähenkilön.
Elokuva on fiktiivinen, eikä se kuvaa historiallista totuutta, mutta se tiivistää 1950-luvun hengen, uskon huomispäivään ja omiin sekä yhteisiin unelmiin.
Lisätietoa elokuvasta:
TV1: Keisarikunta-elokuvan esittely
Yle: Keisarikunta-elokuvan muistokivi paljastettiin Kotkassa: "Liittää yhteen entisajan legendat ja Kotkan nykymuusikot"
Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.
Oppimateriaalin ovat laatineet lastentarhanopettaja, freelancer-toimittaja, Marjut Virsu sekä luokanopettaja Tuula Koistinen.
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
Elokuvasta on saatavilla myös soundtrack Keisarikunta: musiikkia elokuvasta ja kirja Keisarikunta (toim. Pamela Mandart & Timo Forss, LIKE).
Materiaali on julkaistu vuonna 2004. Linkit on tarkistettu 24.4.2020.