keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Kino on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista ja menestykseimmistä neuvostorockyhtyeitä. Kaikki alkoi kesällä 1981, kun kolme ystävystä Victor Tsoy, Aleksey Rybin ja Oleg Vallinsky bändin Garin ja Hyberloidit, joka sai nimensä Aleksei Tolstoin romaanin Kuoleman säteen salaisuus (Giperboloid inženera Garina). Pian Oleg Valinsky joutui armeijaan ja jätti bändin. Syksyllä bändi pääso osaksi Leningrad-klubin ohjemistoa ja esitetltiin vaikutusvaltaiselle undergroundmuusikko Boris Grebenshchikoville. Hän ehdotti bändille levyttämistä omassa sudiossaan.

Vuonna 1982 bändi muutti nimensä Kinoksija julkaisi kestonsa mukaan nimetyn debyyttialbuminsa 45. Seuraavina vuosina bändi koki useita miehistönvaihdoksia. Alexey Rubin jätti yhtyeen kun välit Tdoyn kanssa katkesivat. Vuonna 1985 klassinen ja lopullinen kokoonpano vihdoin muodostui.

!980-luvun ajan bändi jatkoi levyjen julkaisua ja Victor Tsoy aloitti näyttelijän uransa. Vuonna 1987 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa Assa, Tsoy yhyteineen esitti kappaleen I Want Change! Kappale sai vastakaikua nuoressa sukuplovessa, joka toivoi muutosta neuvostopolitiikkaan ja yhteiskuntaan. Vuonn 1988 Kino julkaisi levyn Gruppa Krovi (Blood Type), joka oli valtava kriitikko- ja yleisömenestys. Nino oli suosionsa huipulla ja keikkaili ulkomaita myöten, mm. Tanskassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa.

Kesällä 1990 bändi esiintyi Luzhniki stadionilla loppuunmyydyssä konsertissa, joka päättyi ilotulituksiin.  Se oli Victor Tsoyn viimeinen kerta lavalla. Elokuun 15. päivä hän kuoli Riian lähellä auto-onnettomuudessa palatessaan kalastusreissulta. Victor Tsoyn kuolema oli valtava shokki koko maalle. Bändi julkaisu ilman nokkamiestään viimeisen levynsä Chorny (Black) ja ilmoitti uransa päättymisestä.

1. Olitko kuullut Kinosta tai Victor Tsoysta ennen elokuvan näkemistä? Elokuvassa kuullaan useita Kinon varhaisia kappaleita, mitä mieltä olet niistä?

2. Alla on linkki muutamaan Kinon hittikappaleeseen. Miten ne poikeeavat elokuvassa kuulluista yhtyeen varhaisista kappaleista?

Gruppa Krovi (Blood Type)

Zvezda po imeni Solnze (A Star Named Sun)

Peremen (Changes)