keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
Kolme iloista rosvoa 2023. © Qvisten Animation
 1. Piirretään, maalataan ja kootaan Kardemumman kaupunki
  Tarvikkeet: liidut, peitevärit, pirrustuspaperia, voimapaperia.
  Katsokaa elokuvan traileri ja tutkikaa kirjaa kolmesta iloisesta rosvosta. Millaisia rakennuksia Kardemumman kaupungissa on? Minkä värisiä ne ovat? Ovatko ne matalia vai korkeita? Millaiset ikkunat tai ovet niissä on? Miltä katot näyttävät? Millaisessa talossa te haluaisitte asua? Olisiko Kardemumman kaupunki mielestänne hauska asuinpaikka?
  Piirtäkää tutkimisen ja keskustelun jälkeen kuvia liiduilla ja peiteväreillä Kardemumman rakennuksista. Leikatkaa ne sitten irralleen ja kootkaa niistä yhteinen Kardemumman kaupunki taloineen, torneineen ja liimatkaa yhteiseen taustaan.
  Kaupunkimaiseman taustan voi maalata peiteväreillä esimerkiksi isolle voimapaperille. Maiseman voi viimeistellä lisäämällä siihen raitiovaunun, puita ja muita kasveja.

 2. Rakentakaa, sisustakaa ja maalatkaa oma talo tai paikka esimerkiksi rosvoille, leipurille, tai sirkustirehtöörille.
  Tarvikkeita: kenkälaatikko, mehupurkki, talouspaperihylsyt, tikut, napit, purkit, kartongit, liima, sakset, pullovärit, kankaat ym., askartelumateriaalit.
  Aloittakaa suunnittelu yhdessä pohtimalla, millaiselta vaikkapa rosvojen talo voisi näyttää. Millainen järjestys heidän talossaan on? Missä on leijonan paikka tai onko talossa salaovia tai piilopaikkoja rosvosaaliille? Tai millainen voisi olla leipurimestarin tai makkaramestarin oma kauppa? Mitä herkkuja niissä myydään ja miten ja mihin herkut on laitettu esille? Tai miltä näyttää Topiaksen tornitalo parvekkeineen?
  Oma suunnitelma kannattaa hahmotella ensin paperille.