keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Kolme iloista rosvoa 2023. © Qvisten Animation
 1. Millaisia tunteita elokuva teissä herätti? Naurattiko joku elokuvan kohtaus? Millaista katsojaa voisi pelottaa Topiaksen tornitalon tulipalokohtaus tai rosvojen leijona?

 2. Opettaja kysyy ja kukin saa nostaa käden, jos huomasi elokuvassa, tai tunsi itse elokuvaa katsoessa seuraavia tunteita: Iloinen, harmistunut, peloissaan, onnellinen, vihainen, jännittynyt, kateellinen, yllättynyt, innostunut, surullinen, nolostunut, kiukkuinen, ihastunut.

 3. Keskustelkaa yhdessä tunteista seuraavissa elokuvan kohtauksissa:
  – Miltä rosvoista tuntuu, kun he eivät pääse mukaan yhteisiin kesäjuhliin, vaan joutuvat katselemaan kaupunkilaisten juhlintaa piilossa puun oksilla?
  – Miltä tuntuu leipurimestarista ja makkaramestarista, kun he aamuisin huomaavat rosvojen käyneen heidän kaupoissaan?
  – Miltä poliisimestari Paavalista ja raitiovaununkuljettaja Jytkysestä tuntuu, kun Sohvi-neiti laulaa heistä kertovan laulun juhlissa?
  – Miltä Kasperista tuntuu, kun hänen onnistuu järjestämään tulipalon yhteisen sammuttamisen?
  – Miltä Kamomillasta tuntuu, kun hänen Sohvi-tätinsä ei aluksi päästänyt häntä juhliin?

 4. Tuolileikki

  Asetetaan piiriin tuoleja yksi vähemmän kuin leikkijöitä. Leikkijät istuvat tuolipiirissä esittäen Sohvi-tätiä. Yksi leikkijöistä on piirin keskellä esittäen Kamomillaa, joka kiertää piiriä kysyen yhdeltä piirissä istujalta vuorollaan: Sohvi-täti, pääsisinkö minäkin mukaan juhliin? Sohvi-täti kieltää äkäisellä äänellä ja keksii aina jonkun syyn, miksi Kamomilla ei pääse juhlimaan. Välillä Sohvi-täti yllättää Kamomillan ja antaa hänelle luvan lähteä, sanomalla että sopii, ja silloin kaikki piirissa istujat vaihtavat kiireesti paikkaa ja keskellä oleva Kamomilla yrittää päästä istumaan. Se, joka jää ilman tuolia, on uusi Kamomilla.