keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Kolme muskettisoturia: D´Artagnan

Oppimateriaali on suunnattu erityisesti lukio-opetukseen, mutta sitä voi soveltuvin osin hyödyntää myös muissa toisen asteen oppilaitoksissa sekä yläkouluissa.

Oppimateriaalin on laatinut suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja, oppikirjailija FL Juha-Matti Tammela.

Oppimateriaalin on tuottanut ja toimittanut Koulukino.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Kolme muskettisoturia: D'Artagnan

Tilattavissa elokuvateatteriin

Louvresta Buckinghamin palatsiin, Pariisin katuojista La Rochellen piiritykseen… Uskonsotien jakamassa kuningaskunnassa, jota uhkaa brittiläinen hyökkäys, joukko miehiä ja naisia lyövät miekkansa yhteen ja sitovat kohtalonsa Ranskan kohtaloon. Rohkea D’Artagnan yrittää pelastaa nuoren naisen sieppaukselta, mutta hänen kimppuunsa käydään ja hän on kuolla taistelussa hyökkääjiä vastaan. Kun D’Artagnan saapuu Pariisiin, yrittää hän etsiä hyökkääjät, mutta joutuukin keskelle todellista sotaa, jossa taistellaan Ranskan tulevaisuudesta. D’Artagnan liittoutuu kolmen uhkarohkean muskettisoturin, Athosin, Porthosin ja Aramisin kanssa. Yhdessä he kohtaavat Richelieun kardinaalin synkät juonittelut. D’Artagnan asettaa itsensä todelliseen vaaraan rakastuessaan intohimoisesti kuningattaren uskottuun, Constance Bonacieux’hen. Tämä intohimo johdattaa D’Artagnanin perivihollisensa Milady de Winterin jäljille.

Alkuperäinen nimi:
Les trois mousquetaires: D'Artagnan
Julkaisuvuosi:
2023
Pituus:
121 min.
Kielet:
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Ranska
Ohjaus:
Martin Bourboulon
Käsikirjoitus:
Matthieu Delaporte, Alexandre Dumas, Alexandre de La Patellière
Näyttelijät:
François Civil - D'Artagnan, Vincent Cassel - Athos, Romain Duris - Aramis, Pio Marmaï - Porthos, Eva Green - Milady, Louis Garrel - King Louis XIII, Vicky Krieps - Anne d'Autriche, Lyna Khoudri - Constance Bonacieux, Jacob Fortune-Lloyd - Duc de Buckingham