keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Kolme viisasta miestä

Synopsis: Kolme nuoruudenystävää, Matti, poliisi, Erkki, valokuvaaja ja Rauno, näyttelijä, tapaavat sattumalta jouluaattona Helsingissä. He viettävät illan karaokebaarissa. Laulamisen ja juomisen lomassa he kertovat elämästään, sen iloista ja suruista, paljastaen kipeitäkin asioita, pannen jopa ystävyytensä koetukselle. Tapahtumat saavat yllättävän käänteen, kun salaperäinen nainen ilmestyy baariin. 

Kolme viisasta miestä on Mika Kaurismäen elokuva, jonka syntyhistoria on poikkeuksellinen. Elokuva on rakentunut John Cassavetesin tyyliin roolihahmojen kautta ja niiden varaan. Kolme pääosanesittäjää, Kari Heiskanen, PerttiSveholm ja Timo Torikka ovat luoneet kukin itse hahmonsa, joiden pohjalta Mika Kaurismäki ja Petri Karra ovat luoneet tarinan rungon. Näyttelijät tiesivät kuvausten aikana oman tarinansa, mutta eivät sitä, miten heidän tarinansa risteäisivät. (Lähde: FS Film)
 
Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.
 
Oppimateriaalin on laatinut Ph.D. Hanna Maria Laakso 
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Kirjallisuutta:
  • Teatraalisuudesta ja mykkäelokuvanäyttelemisestä: Hanna Maria Laakso, ”Asta Nielsen: teatterimaailman marginaalista eurooppalaisen elokuvan ensimmäiseksi tähdeksi” Lähikuva 2005 (4): 5-21 
  • Elokuvanäyttelemisestä eri medioissa: Carole Zucker, Conversations with actors on film, television, and stage performance. London: Heinemann, 2002 ja Carole Zucker, Figures of Light: actors and directors illuminate the art of film acting. New York: Plenum, 1995. 
  • Elokuvanäyttelemisessä eri aikakausina: James Naremore: Acting in the Cinema. London: University of California Press, 1988.
Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2008. Linkit on tarkistettu 17.4.2013.
 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Kolme viisasta miestä

Kolme nuoruudenystävää, Matti, poliisi, Erkki, valokuvaaja ja Rauno, näyttelijä, tapaavat sattumalta jouluaattona Helsingissä. He viettävät illan karaokebaarissa. Laulamisen ja juomisen lomassa he kertovat elämästään, sen iloista ja suruista, paljastaen kipeitäkin asioita, pannen jopa ystävyytensä koetukselle. Tapahtumat saavat yllättävän käänteen, kun salaperäinen nainen ilmestyy baariin.
Kolme viisasta miestä on Mika Kaurismäen elokuva, jonka syntyhistoria on
poikkeuksellinen. Elokuva on rakentunut John Cassavetesin tyyliin roolihahmojen kautta ja niiden varaan. Kolme pääosanesittäjää, Kari Heiskanen, Pertti Sveholm ja Timo Torikka ovat luoneet kukin itse hahmonsa, joiden pohjalta Mika Kaurismäki ja Petri Karra ovat luoneet tarinan rungon. Näyttelijät tiesivät kuvausten aikana oman tarinansa, mutta eivät sitä, miten heidän tarinansa risteäisivät.

Alkuperäinen nimi:
Kolme viisasta miestä
Julkaisuvuosi:
2008
Pituus:
105 min.
Levittäjä:
FS-Film Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Mika Kaurismäki
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Kari Heiskanen, Pertti Sveholm, Timo Torikka, Irina Björklund, Tommi Eronen, Elene Spirina, Pirkko Hämäläinen, Riitta Havukainen, Aake Kalliala ja Peter Franzén.