keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: kirjasta elokuvaksi, elokuvan historiaa, Helsinki

Synopsis: Elokuva rakkaudesta, sen metsästämisestä ja ihmissuhteista. Kolmekymppinen Iiris on kirjakaupassa töissä, romantikko ja leffafriikki. Hän etsii romanssia, jossa on todellista rakkautta. Elämä ei kuitenkaan ole kuin elokuvissa ja ihmissuhteet ovat usein monimutkaisia. Näitä monimutkaisia ihmissuhteita löytyy niin Iiriksen kuin hänen ystäviensäkin elämästä.

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu yläkouluun, lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut kuvataide- ja luokanopettaja Hanna Niinistö apunaan työryhmä Annika Henriksson, Minna Hautaniemi ja Outi Freese.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2002. Linkit on tarkistettu 16.5.2013.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Kuutamolla

Aku Louhimiehen ohjaama Kuutamolla perustuu Katja Kallion vuonna 1999 ilmestyneeseen esikoisromaaniin. Kallio on myös käsikirjoittanut elokuvan, joka on osa huipputrendikästä sinkkubuumia. Raikas Minna Haapkylä esittää Iiristä, vastikään kolmekymmentä täyttänyttä helsinkiläisnaista, jonka illat kuluvat himassa leffoja tuijottaen koska sitä oikeaa ei näy mailla eikä halmeilla. Paras frendi Anna sen sijaan kaataa karjuja jatkuvalla syötöllä eikä ymmärrä mikä kauniilla Iiriksellä mättää. Mutta mitä tapahtuu, kun upea elokuvaohjaaja Marko astuu kuvaan?
Kuutamolla on suorastaan hämmästyttävän lämpöinen ja sympaattinen rakkauselokuva. Vaikka sen aihe ja karamellinkaunis pinta ovatkin muodikkaita, sisältö pysyttelee ansiokkaasti maan pinnalla: pienissä tavallisissa asioissa joihin jokainen omissa suhteissaan ja suhteettomuuksissaan törmää. Taju arjen absurdiikasta tekee komediasta hykerryttävän hauskan.

Alkuperäinen nimi:
Kuutamolla
Julkaisuvuosi:
2002
Pituus:
119 min.
Levittäjä:
Columbia Tri Star Egmont
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Aku Louhimies
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Minna Haapkylä, Peter Franzén, Anna-Leena Härkönen, Laura Malmivaara, Matti Ristinen, Pirkko Saisio
Nimi ruotsiksi:
Kuutamolla
Kuutamolla baserar sig på Katja Kallios debutroman från år 1999. Kallio har också skrivit manus till filmen, som väl får räknas till den i dag så trendiga singleboomen. En fräsh Minna Haapkylä spelar Iiris, en trettioårig helsingforskvinna som sitter hemma framför videoapparaten eftersom Den Enda Rätta vägrar infinna sig. Bästisen Anna däremot fäller hannar på löpande band och kan inte allas förstå vad som felas den vackra Iiris. Men vad händer när den stilige filmregissören Marko stiger in i bilden? Kuutamolla är en nästan överraskande varm och sympatisk kärleksfilm. Fast den till ämnet och den bildsköna ytan är strikt moderiktig, står den innehållsmässigt med båda fötterna på jorden; de små vardagliga händelserna som vi alla har stött på i våra förhållanden eller brist på förhållanden. Känslan för vardagens absurditeter gör humorn varm och levande.