keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuva perustuu samannimiseen Katja Kallion esikoisromaaniin. Kirjailijan ja ohjaajan yhteistyö alkoi heti kirjan ilmestyttyä. He kehittelivät yhdessä käsikirjoitusta, jolloin prosessi eteni siten, että Katja kirjoitti, Aku luki ja sen jälkeen he kävivät pitkiä keskusteluja ja jälleen Katja kirjoitti, Aku luki jne. Prosessin aikana käsikirjoitus muuttui ja erosi lopulta melkoisesti originaaliteoksesta. Tarinan pääkohdat pysyivät samoina, mutta esimerkiksi käsikirjoituksen lopusta tuli erilainen kuin kirjan lopusta.

a. Lukekaa Kuutamolla -kirja ennen elokuvan katsomista ja tarkastelkaa syntyneitä vaikutelmia. Miten lukemisen perusteella syntyneet mielikuvat erosivat elokuvan luomista kuvista? Mikä on luku- ja katselukokemuksen ero?

b. Katja Kallion toinen romaani Sooloilua ilmestyi 2002. Vertailkaa kirjojen tyyliä, juonta, henkilöitä, tapahtumia. Millainen elokuva syntyisi tästä kirjasta? Mikä olisi pääväittämä? Ketkä näyttelijät sopisivat rooleihin?

c. Lukekaa Helsingin Sanomien artikkelit Katja Kalliosta vuosilta 2000 ja 2002.

Pohtikaa artikkelit luettuanne onko kirjailijasta annettu kuva muuttunut kahden vuoden aikana ja jos on niin millä tavoin.