keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Musikaalielokuvien kulta-aika

Ota selvää amerikkalaisista musikaalielokuvista, joiden kulta-aika oli vuosina 1930 – 1950. Musikaalielokuvagenre alkoi kehittyä äänen tulon jälkeen ja sai vaikutteita luonnollisesti Broadway-musikaaleista. Koska 1930-luvulla Yhdysvalloissa vallitsi suuri lama, musikaalit toimivat eskapistisena viihteenä. Ne tarjosivat katsojalle värin ja muodon, tanssin ja laulun ilottelun, joka sai heidät muutamaksi tunniksi sukeltamaan unelmien fantasiamaailmaan ja pakenemaan arkitodellisuuttaan. Vielä tänäkin päivänä näyttämö- ja elokuvamusikaali elävät rinnakkain. Chazelle esimerkiksi bongasi Emma Stonen, kun tämä teki vuonna 2014 Broadwaylla Cabaret’ta ja mitä todennäköisimmin vaikuttui näyttelijän kyvyistä.

Ehkä La La Landin vetoavuutta tunteisiin ja inhimillisyyttä lisää myös se, että tanssiin tottumattomille Goslingille ja Stonelle elokuvan koreografisoidut tanssit asettivat uusia haasteita. Ohjaajan mukaan niissä nähtiin myös virheitä. Näyttelijäparin luontevuus on kuitenkin silminnähtävää ja perustuu osittain näyttelijäparin aikaisemmille yhteisille roolisuorituksille elokuvissa Crazy, Stupid, Love (2011) ja Gangster Squad (2013). Koreografi Mandy Moore korosti tunnetta ennemmin kuin tekniikkaa, mikä on tietysti yhteneväinen Chazellen ajatuksien kanssa musikaalielokuvasta tunteisiin vetoavana genrenä eli lajityyppinä.
(Lähde: L.A. Times)

  • Ota selvää tähtipari Fred Astairesta ja Ginger Rogersista, jotka ovat selkeästi toimineet La La Landin parin Sebastianin ja Mian tanssillisina esikuvina. Listaa Fred Astairen ja Ginger Rogersin tähdittämiä elokuvia ja kerro lyhyesti elokuvista. (Vastaavia tähtipareja löytyy tietysti muitakin, kuten Spencer Tracy ja Katherine Hepburn, Myrna Loy ja William Powell.)