keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Kuka on elokuvan päähenkilö?

Kerätkää pienryhmissä tietoa Lassesta. Kuvailkaa hänen pukeutumistaan, luonnettaan, ulkonäköään, mieltymyksiään. Millaisia toiveita tai ajatuksia hänellä on? Elokuvan alussa käy ilmi, ettei Lasse osaa uida. Miten Lasse suhtautuu asiaan?

Kirjoittakaa laatimanne listan perusteella Lassesta luonnekuvaus.

Kaikkia yksityiskohtia ei elokuvassa kerrota. Keksikää Lasselle lisää luonnehdintoja oman tulkintanne mukaan.

Kirjoittakaa kuvaus tai esittely Lassesta minä-muodossa.

Perhe

2. Millainen on Lassen perhe.

Mitä elokuvassa kerrotaan Lassen vanhemmista tai sisaruksista? Kuvailkaa heitä.

Miten perheenjäsenet suhtautuvat toisiinsa? Mitä ongelmia ja keskinäisiä ristiriitoja perheenjäsenet kohtaavat matkalla. Miten asiat muuttuvat elokuvan aikana. Miten eri perheenjäsenten välinen suhde muuttuu elokuvan edetessä?

3. Muistatteko kirjallisuudesta tai muista elokuvista erilaisia perheitä? (Esimerkiksi Suomisen perhe, Addamsin perhe, Croodit, Harry Potterissa Dursleyt). Ovatko perheet tavallisia, hauskoja tai erikoisia perheitä?

4. Keksikää pareittain mielikuvitusperhe, jossa on erityisen koomisia piirteitä ja kirjoittakaa hauskoja sattumuksia ja kirjoittakaa heistä tarina.

5. Elokuvan perheellä on varsin tapahtumarikas loma: Lasse hyppää altaan sijasta kivialustalle, nousuvesi vie perheen tavarat jne. Onko teille sattunut mitään erikoista matkoilla? Muistelkaa, millaisia kommelluksia, noloja tilanteita tai onnettomuuksia Lassen perheelle sattui?

6. Lasse antaa puhumattomuslupauksen, joutuu selittämään asioita ilman ääntä ja onnistuu siinä melko hyvin.

Keksikää pieniä tarinoita ja esittäkää niitä toisillenne ilman ääntä. Esityksen lopuksi toiset saavat arvata, mistä esitys kertoi.

Elokuvan muita henkilöitä

7. Keitä muita henkilöitä elokuvassa on?

Mitä Lassen ystävistä kerrotaan?

8. Lassella on myös tyttöystävä kotipuolessa. He päättävät pitää taukoa seurustelussa, kun kumpikin on lähdössä eri maahan lomailemaan.

Minkä ikäisenä teidän mielestänne nuoret alkavat tavallisesti seurustella? Onko mielestänne joku sopiva ikä aloittaa seurustelu? Keskustelkaa aiheesta ja perustelkaa mielipiteenne.