keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Millaisia asioita tiedätte Kreikasta? Tehkää yhteinen lista taululle asioista, joita tiedätte Kreikasta.

Mitä ovat esim. tiropita, spetsofai, souvlaki, horta, baklava, keftedakia, psarosoupa gigantes, tzatziki, dolmades ja halva?

Tehkää tietotesti Kreikasta, oppimateriaalin lopusta löytyy tietokilpailu.

2. Lasse on menettänyt tyttöjen hurmaustaitonsa. Miten Lasse yrittää tehdä vaikutuksen tyttöihin? Miten tyttö tai poika hurmataan?

Keksikää hauskoja ideoita Lasselle, miten hänen kannattaisi toimia voittaakseen jonkun tytön sydämen.

3. Lasse käy kysymässä neuvoa lemmenhuoliinsa Afrodite-patsaalta.

Afrodite oli kreikkalaisessa jumaltarustossa rakkauden, kauneuden ja sulouden jumalatar. Hänen tunnuksiaan olivat mm. kyyhkynen ja kultainen omena. Antiikin aikana Kreikassa uskottiin moniin jumaliin, joista merkittävimpiä olivat olympolaiset jumalat. Jumalat kuvattiin ihmisen muotoisina ja he toimivat kuten ihmiset. Heilläkin oli inhimillisiä paheita, kun he erehtyivät, rakastuivat ja suuttuivat, kuten tavalliset kuolevaiset. Inhimillisistä piirteistään huolimatta jumalat olivat kuolemattomia ja heillä oli yliluonnollisia kykyjä, mutta he eivät olleet kaikkivaltiaita. Jumalten yläpuolella hallitsi kohtalo, jonka oikkuihin jumalatkaan eivät voineet vaikuttaa.

Jumalista suurin oli Zeus, joka oli taivaan jumala. Poseidon oli merten valtias ja Helios hallitsi aurinkoa. Pienempiä, mutta suosittuja jumalia olivat viinin ja hengellisen ekstaasin jumala Dionysos, paimenten ja kansanmusiikin jumala Pan sekä noituuden ja tienristeysten jumala Hekate.
Lähde: Internetix opinnot

4. Antiikin aikaisiin kreikkalaisiin jumaliin liittyy paljon tarinoita. Tunnetteko kreikkalaisen taruston jumalia? Etsikää pareittain tietoa valitsemastanne jumalasta. Esitelkää lopuksi tietonne muille.

Piirtäkää tai maalatkaa antiikin taruston jumalista kuvia. Tai piirtäkää heistä hiilellä patsaita.