keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Lasse-Maijan etsivätoimisto: Junan arvoitus

Synopsis:
Poliisi on sulkenut Lasse-Maijan etsivätoimiston, kun Klaara ilmaantuu heidän luokseen. Hän pyytää apua, koska hänen isänsä on tuomittu junaryöstöstä, vaikka on syytön. Nyt on Lassen ja Maijan tilaisuus oikaista tilanne ja ratkaista tapaus. Junassa kuljetetaan pian upouusi kassakaappi täynnä rahaa. Epäiltyjä on monta ja johtolankojakin löytyy, mutta ikävä kyllä Klaaran isä Ferdinand on karannut vankilasta ja kadonnut.

Lasse-Maijan etsivätoimistosta kertovat elokuvat perustuvat Martin Widmarkin kirjoihin. Widmark on yksi Ruotsin suosituimmista lastenkirjailijoista. Kirjasarja on helppolukuinen ja jännittävä dekkarisarja. Kirjat ovat voittaneet monia palkintoja Ruotsissa. Suomessakin suosittua sarjaa julkaisee Tammi. Lue lisää kirjailijasta ja kirjasarjasta Lasse-Maijan etsivätoimisto: ensimmäinen arvoitus -elokuvan oppimateriaalista.

Oppimateriaali on suunnattu 1.-4. luokille.

Oppimateriaalin on muokattu luokanopettaja Tuula Niinirannan laatiman Lasse-Maijan etsivätoimisto: ensimmäinen arvoitus -oppimateriaalin sekä Lasse-Maijan etsivätoimisto: junan arvoitus -Media-avain-arvion pohjalta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Elokuva on dubattu suomeksi.

Tehtävä ennen elokuvan katsomista: Kuka on syyllinen?

Elokuvassa Lasse ja Maija alkavat selvittävät junaryöstöä. Elokuvan henkilöistä useampikin voisi olla syyllinen. Miettikää elokuvaa katsoessanne, kuka teidän mielestänne vaikuttaa aluksi eniten syylliseltä ja miksi. Palatkaa tähän tehtävään elokuvan katselun jälkeen.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Lasse-Maijan etsivätoimisto: Junan arvoitus

Tilattavissa elokuvateatteriin

Neuvokkaat lapsietsivät ratkovat junaryöstön arvoitusta.

Alkuperäinen nimi:
LasseMajas detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet
Julkaisuvuosi:
2020
Pituus:
82 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
SF Studios
Tuotantomaa(t):
Ruotsi
Ohjaus:
Moa Gammel Ginsburg
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Suomenkielisen version ääninäyttelijät: Lasse - Alek Perez Lahtinen Maija - Oona Puhakka Poliisimestari - Taisto Oksanen Klaara - Alissa Kovalainen
Nimi ruotsiksi:
LasseMajas detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet
Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott! Snart ska ett nytt kassaskåp fullt med pengar transporteras med tåget. Det finns många misstänkta och de börjar komma något på spåren. Saken är bara den att Ferdinand har rymt från fängelset och är försvunnen.