keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Maastamuuttajat – Viimeinen kirje Ruotsiin

Oppimateriaalin teemoja: Siirtolaisuus, Ruotsi 1800-luvulla, laivamatka Atlantin yli.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin, mutta sitä voi hyödyntää myös yläkoulujen opetuksessa.

Oppimateriaalin ovat laatineet suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja, oppikirjailija FL Juha-Matti Tammela sekä historian opettaja Leila Jokela.

Oppimateriaali jakautuu kahteen osaan: suomen kielen ja kirjallisuuden osuuteen sekä historian osuuteen.

Oppimateriaalin on tuottanut ja toimittanut Koulukino.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Maastamuuttajat - Viimeinen kirje Ruotsiin

Tilattavissa elokuvateatteriin

Kristinan ja Karl-Oskarin elämä kotona köyhällä smoolantilaisella maatilalla on täynnä vastoinkäymisiä. Lännestä, suuren meren tuolta puolen, kuuluu tarinoita uudesta maailmasta. Mahdollisuudesta aloittaa kaikki alusta. Mahdollisuudesta parempaan elämään. Kristina ja Karl-Oskar jättävät Ruotsin ja lähtevät matkalle, jolta eivät aio palata.

Maastamuuttajat – Viimeinen kirje Ruotsiin on koskettava ja ajaton tarina oman paikkansa löytämisestä, rohkeudesta hypätä tuntemattomaan ja seurata unelmiaan. Elokuva perustuu Vilhelm Mobergin rakastettuun klassikkoon ruotsalaisista siirtolaisista, jotka muuttivat Yhdysvaltoihin uuden, paremman elämän toivossa.

(Lähde: SF Studios)

Alkuperäinen nimi:
Utvandrarna
Julkaisuvuosi:
2021
Pituus:
148 min.
Kielet:
Levittäjä:
SF Studios
Tuotantomaa(t):
Ruotsi, Tanska, Uusi-Seelanti, Norja
Ohjaus:
Erik Poppe
Käsikirjoitus:
Anna Bache-Wiig
Näyttelijät:
Lisa Carlehed, Gustaf Skarsgård, Tove Lo, Sofia Helin
Nimi ruotsiksi:
Utvandrarna
Hemma på gården i Småland ser Kristina och Karl Oskar hur livet sinar. I väst, över det stora havet, hörs berättelser om en ny värld. Om en chans att börja om. Om chansen till ett nytt bättre liv. Ett hopp tänds och Kristina och Karl Oskar lämnar Sverige och beger sig på en resa utan återvändo. Filmen är baserad på Vilhelm Mobergs folkära bokserie.