keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Marian paratiisi

Oppimateriaalin teemoja: uskonlahkot, valta ja sen väärinkäyttö, elokuvan näkökulmahenkilö, epookkielokuva, historiallinen elokuva, Tsehovin ase -sääntö elokuvakäsikirjoituksessa.

Synopsis:
Maria Åkerblom seurueineen muuttaa vuonna 1927 Kokkolasta Helsinkiin pakoon viranomaissyytöksiä. Hän on perustanut erikoisen uskonlahkon, jonka keskiössä ovat Marian näkemät näyt ja ennustukset sekä unissasaarnaaminen. Hurmiohenkinen lahko, johdossa Maria ja Eino Vartiovaara, huijaa lahkoon liittyneiltä epätoivoisilta ihmisiltä rahaa ja omaisuutta ja pahoinpitelee heitä niin henkisesti kuin fyysisesti. Maria pidätetään hänen rikoksiaan tutkineen tuomarin murhayrityksen tilauksesta ja saa vankeustuomion, mutta onnistuu pakenemaan. Mariaa piilotellaan salahuoneessa aina poliisin tehdessä ratsian taloon. Nuori orpo Salome on otettu jo lapsena lahkon jäseneksi. Hän on ehdoton uskossaan Marian sanaan ja lahkon oikeutukseen. Salome löytää ja pelastaa aiemmin kaupungilla tapaamansa katutyttö Malinin, joka on joutunut pahoinpitelyn uhriksi. Malinista tulee lahkon jäsen, mutta aikaa myöten Malin vakuuttaa Salomen, että heidän on paettava lahkosta. Salomen on aika tehdä ratkaiseva päätös siitä, jatkaako hän Marian tukemista.

Elokuva on tositapahtumien inspiroima.

Oppimateriaali on suunnattu 9. luokille sekä lukioihin ja muohin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Marian paratiisi

Tilattavissa elokuvateatteriin

1920-luku, Kokkola. Karismaattinen ja enkelimäinen Maria Åkerblom johtaa vainotun lahkonsa jäsenet Helsinkiin, jossa he matkansa välietappina majoittuvat kauniiseen huvilaan, Villa Toivolaan. Öisin Maria vajoaa transsiin ja saarnaa seuraajilleen enkelin hänelle välittämää sanaa. Yksi Marian omistautuneimmista seuraajista on uskossaan kiihkeä, teini-ikäinen Salome. Mutta mitä kätkeytyy magneettisen kiehtovan Marian ulkokuoren taakse?

Alkuperäinen nimi:
Marian paratiisi
Julkaisuvuosi:
2019
Pituus:
111 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Zaida Bergroth
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Pihla Viitala, Satu Tuuli Karhu, Saga Sarkola, Tommi Korpela, Elina Knihtilä