keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Marie Antoinette -elokuvaa voi luonnehtia historialliseksi draamaelokuvaksi.

Elokuvassa käsitellään todellisia historiallisia henkilöitä ja – ainakin osittain – todellisia tapahtumia.

Elokuvan käsikirjoitus perustuu pääosin Lady Antonia Fraserin teokseen Marie Antoinette: The Journey (2001). Teosta ei ole suomennettu. Marie Antoinette -elokuvaan Sofia Coppola teki itse käsikirjoituksen. Coppola – omien sanojensa mukaan – haluaa katsojan saavan käsityksen siitä, millaista oli elää 1700-luvun jälkipuoliskolla Ranskan kuninkaan hovissa Versailles’ssa. Elokuva ei silti ole dokumentaarinen, vaan nimenomaan ohjaaja–käsikirjoittaja Coppolan oma näkemys ja tulkinta Marie Antoinettesta.

Coppola nostaa elokuvassa esille Marie Antoinetten nuorena, hieman hukassa olevana teini-ikäisenä, joka kokee ristiriitaisia tunteita ja yksinäisyyttä, mutta on samalla tietoinen hänelle kuningattaren aseman kautta lankeavista ankarista velvoitteista.

Marie Antoinette -elokuvaa on kuvattu myös aidoissa ympäristössä Versailles’ssa, joka sijaitsee lähellä Pariisia. Kuvausryhmä ei tosin saanut käyttää Versailles’n huonekaluja, vaan joutui hankkimaan kuvausrekvisiitan muualta.

Ohjaaja Sofia Coppola on aiemmin ohjannut elokuvat Virgin Suicides (1999) ja Lost In Translation (2003) ja ansioluettelosta löytyy myös ohjaus lyhytelokuvaan Lick the Star (1998). Coppola on myös näytellyt useissa elokuvissa. Hän on ohjaaja Francis Ford Coppolan tytär.