keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Mary ja noidankukka

Oppimateriaalin teemoja: noituus ja taikavoimat, sadun rakenne, tapahtumapaikat, anime ja animen alalajit, elokuvien ja animaatioiden kohdeyleisöt.

Synopsis: Mary on 12-vuotias tyttö, jokia viettää kesälomaansa isotäti Charlotten luona maalla. Hän yrittää keksiä tekemistä auttamalla talon askareissa, mutta ei oikein osaa tehdä mitään oikein. Kylästä löytyy vain yrmeä poika Peter. Eräänä päivänä Mary seuraa kissaa metsään, josta löytyy loistava sininen kukka ja vanha luudanvarsi. Kukasta tuleva nektari herättää luudanvarren henkiin ja muuttaa sen lentäväksi luudaksi. Maryn ja kissan luutamatka päätyy Endor Collegeen, taikojen kouluun. Koulun johtajatar huomaa Maryn taikakyvyt ja laittaa hänet edistyneimpien luokalle. Maryn taika on tosin vain yhdeksi päiväksi, mutta hän löytää koululta lisää sinistä noidankukkaa pitääkseen yllä noituutta. Saadakseen kukan takaisin koulun johtajatar kidnappaa Peterin ja vaatii kukkaa pantiksi hänestä. Jännittävien seikkailujen jälkeen Mary, Peter ja kissa pääsevät takaisin isotäti Charlotten luo.

Ohjaaja Hiromasa Yonebayashi on työskentellyt aikaisemmin maineikkaassa Studio Ghibli –animaatiostudiossa. Hän toimi ensin pääanimaattorina useissa Ghiblin animaatioelokuvissa. Hän ohjasi Ghiblille ensimmäisen animaatioelokuvansa Kätkijät vuonna 1020 ja vuonna 2014 Marnie – tyttö ikkunassa (linkki), jonka Suomen ensi-illassa hän vieraili. Yonebayashin tuottajana toimi Ghiblin sisällä Yoshiaki Nishimura, joka Studio Ghiblin perustajaohjaaja Hayao Miyazakin ilmoittaessa eläkkeellejäämisestään perusti oman animaatiostudion nimeltä Studio Ponoc. Yonebayashi siirtyi sinne valmistelemaan studion ensimmäistä tuotantoa, Mary ja noidankukkaa. Elokuvan useat animaattorit ovat Studio Ghibliltä, joten piirrosjäljeltään Mary ja noidankukka muistuttaakin tuttuja Ghibli-klassikkoja. Elokuva perustuu brittiläisen Mary Stewartin romaaniin Pikku noitaluuta.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin. Elokuva soveltuu myös 3.-6. luokille ja oppimateriaalia voi käyttää soveltaen myös alakouluissa.

Oppimateriaalin on laatinut FM, animaatiotutkija Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta on saatavilla japaninkielinen, suomeksi ja ruotsiksi tekstitetty versio, sekä suomeksi dubattu versio.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Mary ja noidankukka

Tilattavissa elokuvateatteriin

Mary on 12-vuotias tyttö, joka viettää tylsistyneenä kesälomaansa sukulaistensa luona. Eräänä päivänä hän seuraa kissaa metsään, josta löytyy kaunis sininen kukka ja luudanvarsi. Kukka ja luuta heittävät Maryn ja kissan kohti pilviä, kauas Endor Collegeen, taikojen kouluun!

Alkuperäinen nimi:
Meari to majo no hana
Julkaisuvuosi:
2017
Pituus:
102 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Cinema Mondo
Tuotantomaa(t):
Japani
Ohjaus:
Hiromasa Yonebayashi
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
japaniksi: Hana Sugisaki, Ryûnosuke Kamiki, Yûki Amami suomeksi: Sanni Siltala, Ohto Heiskanen, Satu Silvo
Nimi ruotsiksi:
Mary och häxans blomma