keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Käsikirjoitus: Mina Laamo
Kuvaus: Päivi Kettunen ja Tuomo Hutri F.S.C
Leikkaus: Tuuli Kuittinen
Ääni: Janne Laine
Musiikki: Frid & Frid
Tuotanto: Avanton Productions Oy/ Sonja Lindén

Synopsis:
Matka minuksi on elokuva Juuliasta, Laurasta ja Ellistä, jotka pitävät omasta elämästä kertovia muoti-, masennus- ja pro-anoreksia-blogeja internetissä. Verkossa luotu kuvitteellinen minäkuva on pakoa arjen ahdistavuudesta. Päähenkilöiden sulkeutuneissa maailmoissa vallitsevat itsekontrolli, liian suuret itselle asetetut vaatimukset sekä itseinho. Onnellisuus ja itsen hyväksyminen alkaa vasta kun he uskaltavat päästää irti kontrollista, menneisyydestä ja täydellisyyden illuusiosta.

Nuorten naisten pahoinvointi jää usein piiloon, vaikka he tekevät itsemurhia Suomessa enemmän kuin missään muualla Euroopassa, ja neljänneksi eniten koko maailmassa. Tyttöjen ja nuorten naisten pitämät muoti- ja syömishäiriöblogit lisääntyvät jatkuvasti. Nuoret naiset ovat tietoisempia kuin koskaan siitä miltä he itse ja heidän elämänsä näyttävät ulospäin. Onko siitä tullut jo tärkeämpää kuin elämän omakohtaisesta kokemisesta? Mikä saa nuoret naiset olemaan niin armottomia itselleen? Voisiko onni loppujen lopuksi löytyä arjesta?

Elokuvan kotisivut

Tiedoksi opettajalle:
Elokuva käsittelee hyvin yleistä sairautta, josta voi olla vaikea puhua. On tärkeää, että elokuvan katsomista pohjustetaan ja sen teemoja käsitellään elokuvan katsomisen jälkeen. Syömishäiriöteeman käsittelyssä suositellaan käytettäväksi apuna Tasapainoa! -sivustoa.

Elokuvan käsittelyyn löytyy vinkkejä myös elokuvan Media-avain-arviosta.

Elokuva sopii 9.-luokille sekä toisen asteen oppilaitoksille.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Matka minuksi

Tilattavissa elokuvateatteriin
Koulukino Suoratoistossa

Dokumenttielokuva seuraa kolmea nuorta naista, joita yhdistävät omasta elämästä kertovat blogit sekä kamppailu itsen ja nyky-yhteiskunnan vaatimusten kanssa. Kuinka päästää irti epäonnistumisen pelosta ja kontrollista, ja löytää tie kohti oman epätäydellisyyden hyväksymistä?

Alkuperäinen nimi:
Matka minuksi
Julkaisuvuosi:
2015
Pituus:
75 min.
Levittäjä:
Pirkanmaan elokuvakeskus/Juha Elomäki
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Mina Laamo
Käsikirjoitus: