keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

TASAPAINOA! -materiaalilla pyritään ennaltaehkäisemään syömishäiriöitä. Se on tarkoitettu niiden aikuisten käyttöön, jotka työssään tai harrastuksissaan toimivat nuorten parissa. Materiaalissa esitellään syömishäiriön taustaa ja sairauden luonnetta kokemustiedon näkökulmasta.

Syömishäiriöitä voidaan ehkäistä tarjoamalla nuorille oikeaa ja asiallista tietoa. Suositeltavaa on esimerkiksi kokemustieto. Se tekee sairauden ymmärrettävämmäksi, koska sairauden läpikäyneen ajatuksiin ja asenteisiin pääsee paremmin kiinni kuin esimerkiksi lääketieteellisiin termeihin. Tasapainoa! -materiaali ei sisällä shokeeraavaa teksti- tai kuvamateriaalia. Pelottelu ja järkyttäminen eivät ole tehokkaita tapoja ennaltaehkäistä syömishäiriöitä. Tasapainoa! -materiaali haastaa miettimään, onko kokemusteksteissä mitään tuttua, onko oma elinympäristö mielenterveyttä tukeva ja mitä voi tehdä, jos huoli omasta itsestä, kaverista tai tutusta nuoresta on herännyt.

Tasapainoa.fi on syömiseen, kehonkuvaan ja itsetuntoon liittyvien haasteiden ennaltaehkäisyyn keskittyvä sivusto. Sivustoa ylläpitää Lounais-Suomen – SYLI ry, joka on Syömishäiriöliitto – SYLI ry:n jäsenyhdistys.