keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Peten elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän kuulee sairastavansa imusolmukesyöpää. Se on hetki, jolloin kaikki tuntuu kääntyvän ylösalaisin. Vaikeina hetkinä todella tärkeiden asioiden merkitys korostuu. Elokuvassa kaikkein tärkeimmäksi nousee ystävyys: Pete ja Jusa tekevät verivalan. Heille on yhteistä myös syöväntorjunnasta johtuva ulkonäkö, sillä molempien hiukset ovat lähteneet sädehoidon seurauksena.

a) Ota Internetin ja kirjallisuuden avulla selvää sädehoidosta taistelussa syöpää (elokuvassa erityisesti imusolmukesyöpää) vastaan. Kuinka totuudenmukaisena elokuva imusolmukesyövän sairastamisen kuvaa?

b) Onko omassa elämässäsi ollut negatiivisesti tai positiivisesti käänteentekeviä hetkiä? Mikä on ollut tähän mennessä elämäsi suurin muutos? Keneen kaikkiin ja mihin kaikkeen muutos on vaikuttanut? Pohdi elämääsi ennen ja jälkeen muutoksen.

c) Elokuvassa Peten ja Jusan ystävyys korostuu. Elokuvan julisteessa lukee elokuvan nimen alla ”Kaveria ei jätetä”. Mitä yhteyksiä ilmaus tuo elokuvaan?