keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Synopsis: Mestari Cheng kertoo kiinalaisesta mestarikokki Chengistä, joka saapuu poikansa kanssa suomalaiseen syrjäkylään. Elokuva on kuvattu Raattamassa, Kittilässä, Sodankylässä ja Kiinassa.

”Mestari Cheng on elokuva globalisaatiosta – positiivisessa hengessä ja ruohonjuuritasolla. Se on kahden aivan erilaisista kulttuureista tulevan tavallisen ihmisen yllättävä ja lopulta heidän maailmojaan muuttava kohtaaminen”, ohjaaja-tuottaja Mika Kaurismäki sanoo.

(Lähde: SF Film Finland Oy)

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluille sekä lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaali soveltuu yläkouluissa äidinkielen ja kirjallisuuden, terveystiedon, elämänkatsomustiedon, kuvataiteen sekä kotitalouden oppiaineisiin. Opetussuunnitelmien laaja-alaisten osaamiskokonaisuuksien osalta oppimateriaali soveltuu kokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot sekä monilukutaito.

Oppimateriaali soveltuu erityisesti seuraaviin lukion kursseihin: Äidinkieli: Kieli, kulttuuri ja identiteetti (ÄI2), Tekstit ja vaikuttaminen (ÄI4), Nykykulttuuri ja kertomukset (ÄI6), Maantiede: Yhteinen maailma (GE3), Filosofia: Etiikka (FI2) ja Yhteiskuntafilosofia (FI3), Psykologia: Psyykkinen toiminta ja oppiminen (PS1), Kehittyvä ihminen (PS2), Tunteet, psyykkinen hyvinvointi ja mielenterveys (PS4), Yksilöllinen ja yhteisöllinen ihminen (PS5), Historia: Maailman kulttuurit kohtaavat (HI6), Elämänkatsomustieto: Maailmankatsomus ja kriittinen ajattelu (ET1), Ihminen, identiteetti ja hyvä elämä (ET2), Kulttuurit katsomuksen muovaajina (ET4), Kuvataide: Kuvat ja kulttuurit (KU1) sekä lukion opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin hyvinvointi ja turvallisuus, kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys sekä monilukutaito ja mediat.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

 

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Mestari Cheng

Elokuva hyvästä ruuasta, Lapista sekä erilaisten tapojen ja kulttuurien kohtaamisesta ruohonjuuritasolla.

Alkuperäinen nimi:
Mestari Cheng
Julkaisuvuosi:
2019
Pituus:
114 min.
Genre(t):
Levittäjä:
SF Film Finland oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Mika Kaurismäki
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Anna-Maija Tuokko, Chu Pak Hong, Vesa-Matti Lori, Kari Väänänen