keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Mielikuvat ja todellisuus

1. Bergrothin elokuvassa esiintyy toistuvasti elinkeinoministeri Annika Junell. Millainen kuva syntyy politiikasta?

2. Voiko väkivaltaa oikeuttaa? Perustele näkemyksesi.

3. Millaista on yökerhotanssijan työ elokuvassa? Miltä osin mielikuva eroaa oletetusta?

4. Miten Angelan kaltaisiin naisiin suhtaudutaan suomalaisessa yhteiskunnassa ja elokuvan perusteella?

5. “Miami”-elokuvaa on luonnehdittu “naistenelokuvaksi”. Miten luonnehdinnan voi perustella? Millainen on elokuvan nais- ja mieskuva?

6. Miami on tavoite ja unelma Suomen kapakoita kiertävän Angelan elämässä. Millaisia mielikuvia Yhdysvaltojen Floridan osavaltiossa sijaitsevaan Miamiin liitetään Bergrothin elokuvassa ja yleensä?

7. Miamiin liittyy myös toimivia mielikuvaharjoituksia, esimerkiksi ennen Annan ensimmäistä esiintymistä. Mikä mielikuvaharjoitusten merkitys on? Millaisissa tilanteissa mielikuvaharjoituksista voisi olla todellisuudessa hyötyä?

8. Bergrothin elokuvassa käsitellään teemana myös riippuvuutta ja tarvitsevuutta. Mistä Angela ja Anna ovat riippuvaisia? Mitä he tarvitsevat? Millainen riippuvuus on hyvää, millainen epäedullista? Mistä voi tietää, missä vaiheessa riippuvuudesta tulee ongelma?

9. Teemaksi elokuvassa nousee myös vastuun kantaminen. Mistä Angela on vastuussa? Entä Anna? Mistä jokaisen meistä kuuluu olla vastuussa? Mitä merkitsee, että tiedostaa, mistä voi olla vastuussa ja mistä ei? Millaista vastuun kantaminen elokuvan mukaan on?

10. Mikä on rahan merkitys Bergrothin elokuvan tarinassa? Mikä rahan merkitys on elokuvan ulkopuolisessa maailmassa? Perustele näkemyksesi.