keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: taiteilijuus, luominen, immersiivisyys, nainen taiteilijana, mielenterveys, Japani

Synopsis: Japanilainen Yayoi Kusama on yksi maailman tunnetuimpia nykytaiteilijoita. Hänen pilkulliset esineensä, taulunsa, vaatteensa ja tilansa ovat muodostuneet käsitteeksi. Elokuva dokumentoi Yayoi Kusaman elämän alkaen nuoruudesta sodanaikaisessa ja -jälkeisessä Japanissa, kamppailun taiteilijaksi tulemiseksi, pääsyn New Yorkin 60-luvun taidepiireihin, paluun Japaniin ja myöhemmän taistelun mielenterveysongelmien kanssa.
Kusaman pompulataide on yhtä tunnettua kuin hänen 1960-luvun tempauksensa taiteensa esille saamiseksi. Dokumentti on paitsi katsaus nykytaiteen historiaan ja yhteen sen keskeisistä tekijöistä, myös inspiroiva tarina sinnikkyydestä ja kyvystä itseilmaisuun vaikeuksien keskellä.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin erityisesti kuvataiteen opetukseen.

Oppimateriaalin on laatinut FM, Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Minä, Kusama

Tilattavissa elokuvateatteriin

Yayoi Kusama on maailman tunnetuimpia taiteilijoita ja hän on kiehtonut yleisöä jo yli kuusi vuosikymmentä. Taiteilijana hän on jatkuvasti venyttänyt rajoja ja sekoittanut maalaustaidetta ja kuvanveistoa, taidetta ja designia, itää ja länttä. Yksityiselämässään hän on kamppaillut monenlaisten esteiden kanssa: kasvaminen vaikeissa perheoloissa toisen maailmansodan aikaisessa Japanissa, seksismi ja rasismi 60-luvun taidepiireissä sekä oman mielen järkkyminen. Hänen tarinansa on inspiroiva ja kiehtova kertomus todellisesta selviytyjästä ja huipputaiteilijasta.

Alkuperäinen nimi:
Kusama: Infinity
Julkaisuvuosi:
2018
Pituus:
76 min.
Kielet:
Levittäjä:
Cinema Mondo
Tuotantomaa(t):
Yhdysvallat
Ohjaus:
Heather Lenz
Käsikirjoitus: