keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Minulla on tiikeri

Synopsis:
Pienellä pojalla on kotonaan ujo tiikeri Kalle, jonka poika koettaa naamioida milloin koiraksi, milloin keinuhevoseksi, jottei sen olemassaolo paljastuisi. Samassa talossa asuu nimittäin pelottava Kotilaisen täti, joka aina valittaa kaikesta. Talon muillakin asukkailla on salaisuuksia: vanhan leskirouvan kotoa kuuluu joskus toitotusta ja töminää, ja poikamies Rissanen tuulettaa mattoaan salaa iltapimeässä. Leskirouvan toitottaja paljastuu elefantiksi. Se herättää ankaraa paheksuntaa. Mutta Rissanen rohkaistuu näyttämään “mattonsa” keskellä päivää: se onkin elävä krokotiili. Tämä vapauttaa talon asukkaat. Kaikki soittavat ja tanssivat pihalla ja ovat ystäviä.

Oppimateriaali on suunnattu varhaiskasvatukseen.

Oppimateriaalin ovat laatineet luokan- ja lastentarhanopettaja Tuula Niiniranta ja lastentarhanopettaja Marjut Virsu vuonna 2008. Oppimateriaali on päivitetty ja muokattu vuonna 2020.

Oppimateriaalin on tuottanut ja päivittänyt Koulukino.

Oppimateriaali ruotsiksi

Elokuva on katsottavissa maksutta KAVI:n Elokuvapolku-palvelussa.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Minulla on tiikeri

Kerrostalon asukkailla on monenlaisia salaisuuksia: eräällä pojalla on oma tiikeri, mutta naapurissa taitaa asua myös muita, vähän oudompia kotieläimiä. Kotilaisen täti pitää naapurustoa silmällä, ja lopulta myös yläkerran leskirouvan ja naapurin poikamiehen salaisuudet paljastuvat. Tini Sauvon ja Liisa Helmisen Jussi-palkitun animaatioelokuvan ääninäyttelijänä on Elina Salo.

Julkaisuvuosi:
1979
Pituus:
16 min.
Kielet:
Levittäjä:
Kansallinen audiovisuaalinen instituutti
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Tini Sauvo ja Liisa Helminen
Käsikirjoitus:
Nimi ruotsiksi:
Jag har en tiger