keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Elokuvan kerronta (kolminäytöksisyys, valtavirtaelokuvan kerronta), kiusaaminen, homoseksuaalisuus, toksinen maskuliinisuus, huumeet.

Synopsis: Moonlight on Barry Jenkinsin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva herkästä nuoresta miehestä, joka yrittää löytää oman paikkansa maailmassa levottomalla asuinalueella Miamissa. Elokuva seuraa päähenkilönsä tarinaa kolmessa eri aikajaksossa ja se pureutuu amerikkalaiseen nykytodellisuuteen ja puntaroi voimakkaan henkilökohtaisella otteella identiteettiä, perhettä, ystävyyttä ja rakkautta. Moonlight kuvaa koskettavalla tavalla niitä hetkiä, ihmisiä ja tuntemattomia voimia, jotka muovaavat elämäämme ja tekevät meistä sellaisia kuin olemme.

Moonlightin keskeisiä teemoja ovat päähenkilön kasvu ja läheisten ihmisten merkitys hänen identiteettinsä muodostumisessa.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Myrtti Lehtinen. Englannin opetuksen tehtävät ovat laatineet englannin opettajat FM Henna Tamminen ja FM Maija Vanhanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Moonlight

Elokuva kertoo herkästä nuoresta miehestä, joka yrittää löytää oman paikkansa maailmassa levottomalla asuinalueella Miamissa.

Alkuperäinen nimi:
Moonlight
Julkaisuvuosi:
2016
Pituus:
111 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
Oy Cinema Mondo Ltd
Tuotantomaa(t):
USA
Ohjaus:
Barry Jenkins
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Naomie Harris, Andre Holland, Mahershala Ali, Janelle Monae, Ashton Sanders, Trevante Rhodes, Jharrel Jerome