keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: essee-elokuva, ohjaaja Peter von Bagh

Synopsis: Muisteja kertoo lapsuudesta ja nuoruudesta suomalaisessa pikkukaupungissa 1950-luvulla. Ohjaaja, elokuvahistorioitsija, kirjailija, professori Peter von Bagh tekee aikamatkan kotikaupunkiinsa Ouluun. Elokuva maalaa kaleidoskooppimaisen näyn pohjoisesta kaupungista ja sen hengestä. Eräs nuoruus, aikakausi ja kaupunki heräävät taianomaisesti henkiin. Elokuva on henkilökohtainen ja paikallinen, mutta samalla yleinen ja universaali. Laaja esseetyyppinen elokuva hyödyntää erilaista arkistomateriaalia: elokuvaa, valokuvia, maalauksia ja muitakin taideteoksia. Ainutlaatuista materiaalia on lukuisista museoista, arkistoista ja yksityishenkilöiden komeroiden kätköistä. (www.filmikamari.fi)

Muisteja -elokuvan on kuvannut Arto Kaivanto, leikkauksesta vastaa Petteri Evilampi ja äänisuunnittelusta Martti Turunen. Anna Korhonen on toiminut arkistotoimittajana, tuottaja on Jouko Aaltonen ja tuotantoyhtiö Illume Oy.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2013. Linkit on tarkistettu 7.7.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Muisteja

Koulukino Suoratoistossa

Ohjaaja, elokuvahistorioitsija, kirjailija, professori Peter von Baghin MUISTEJA kertoo lapsuudesta ja nuoruudesta suomalaisessa pikkukaupungissa 1950-luvulla.

Julkaisuvuosi:
2013
Pituus:
69 min.
Levittäjä:
Pirkanmaan elokuvakeskus
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Peter von Bagh
Käsikirjoitus: