keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Synopsis: Musta jää on psykologinen kolmiodraama kahden naisen epätodennäköisestä ystävyydestä. Tapahtumapaikka on Helsinki lähiympäristöineen. Keskushenkilöt Saara ja Tuuli ovat vastustamattomia ja vaikeasti ennustettavia naisia. Saara on pian neljäkymmentä täyttävä gynekologi. Hän on naimisissa Leon kanssa, joka on arkkitehti ja yliopiston lehtori. Saara epäilee miestään suhteesta toiseen naiseen. Tuuli on 25-vuotias arkkitehtiopiskelija, jonka miesystävä on hänen opettajansa, Leo. Kaikki olisi hyvin, jos Leossa vain olisi tarpeeksi miestä selvittää asiansa hänen ”melkein entisen” vaimonsa kanssa.(www.ses.fi/fi/elokuva.asp?id=752)

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin. Tehtäviä voi käyttää lukion filosofian kurssien yhteydessä, erityisen hyvin ne soveltuvat toisen kurssin etiikan ja moraalin kysymysten käsittelyyn. Elokuvaa voi käyttää tunnilla opittujen tietojen soveltamisessa. Oppilaat pääsevät esimerkiksi etsimään yhteyksiä filosofian historian ja nykykulttuurin ilmiöiden välillä sekä soveltamaan filosofisia ongelmia ja filosofian käsitteitä elokuvasta puhumiseen. Oppimateriaalin lähteenä on käytetty mm. Timo Airaksisen oppikirjaa Lukion filosofia. Filosofisen etiikan perusteet.

Oppimateriaalin on laatinut FM Marjo Kovanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2007. Linkit on tarkistettu 3.6.2013.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Musta jää

Musta jää on psykologinen kolmiodraama, jossa kaksi vahvaa naista joutuu vastatusten taistellessaan samasta miehestä. Päivystyspoliklinikalla lääkärinä työskentelevälle Saaralle selviää, että hänen arkkitehtuuria opettavalla aviomiehellään Leolla on suhde nuoreen opiskelijattareen. Saara kehittää itselleen uuden henkilöllisyyden ja ystävystyy miehensä rakastajattaren kanssa. Elokuvan tapahtumapaikkana on viileä Helsinki.

Julkaisuvuosi:
2007
Pituus:
100 min.
Levittäjä:
Sandrew Metronome Distribution Finland Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Petri Kotwica
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Outi Mäenpää, Ria Kataja, Martti Suosalo
Nimi ruotsiksi:
Svart is