keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Elokuvassa seurataan 10-vuotiasta Jojoa. Jojon äiti on menehtynyt, ja häntä ovat jääneet kaipaamaan pojan lisäksi perheen isä. Nuoren pojan tilannetta ei helpota se, että isä on etäinen ja aina töissä, ja että Jojoa myös hieman kiusataan koulussa. Jojo viettääkin mielellään aikaa itsekseen, maailmaa ja ympäristöä ihmetellen, ja yllättäen löytyneestä naakanpojasta tulee niin Jojon uusi ystävä kuin huolehdittava perheenjäsen.

1. Keitä Jojon perheeseen kuuluu? Minkälaiset ovat heidän keskinäiset suhteensa? Mitä kerrotaan Jojosta, entäpä hänen äidistään? Minkälaisen kuvan heistä saa, miten kuvailisit heitä? Mitä taas kerrotaan Jojon isästä, miten kuvailisit häntä?

2. Miten kuvailisit Jojon isää vanhempana? Onko hän huolehtivainen, osaako hän huomioida lapsensa tarpeeksi hyvin?

3. Keitä muita aikuisia nähdään huolehtimassa Jojosta ja tämän perheestä?

4. Miten isä reagoi Jojon ”tempauksiin”, kuten linnun tuomiseen kotiin ja syntymäpäiväkakun leipomiseen? Onko isän tapa reagoida asioihin hyvä, voisiko hän reagoida toisella tavalla? Muuttuvatko Jojon ja hänen isänsä välit elokuvan aikana? Miten?

5. Pohtikaa elokuvan kautta perheen merkitystä itsellenne. Keitä kuuluu omaan perheeseesi? Mitä teette yhdessä, mistä juttelette? Uskallatko puhua vanhemmillesi aroistakin asioista? Ovatko isovanhemmat osa perhettänne?
Käykää pohjustukseksi läpi MLL Nuortennetin Läheisissä on voimaa -teksti.

Erilaiset perheet
6.
Pohtikaa, minkälaisia perheitä on olemassa. Miettikää sitten, miten Jojon perhe eroaa perinteisestä ydinperheestä. Pohtikaa myös, mistä aineksista muodostuu onnellinen perhe.