keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Näin unta elämästä

Oppimateriaalin teemoja: masennus, itsemurha, elämänilo, voimauttava valokuva

Synopsis:  Jukka Kärkkäisen ja Sini Liimataisen ohjaama dokumenttielokuva Näin unta elämästä tuo 28. maaliskuuta kotimaisille valkokankaille aiheen, josta usein vaietaan: itsemurhan. Vaikka joka päivä keskimäärin kaksi suomalaista tekee itsemurhan ja tuhannet ihmiset joutuvat vuosittain asian kanssa tekemisiin, ei siitä juuri puhuta. Näin unta elämästä raottaa tätä hiljaisuuden verhoa.

Elokuva seuraa nuoren miehen matkaa lapsuudesta kohti mielenterveyden järkkymistä ja lopulta itsemurhaa. Tositapahtumiin perustuvaa, animoitua tarinaa tukevat kuuden ihmisen henkilökohtaiset kokemukset itsemurhasta: osa päähenkilöistä on kohdannut itsemurhan lähipiirissä, osalla on taustalla itsetuhoista käytöstä tai itsemurhayrityksiä. Jokainen heistä kertoo elokuvassa oman tarinansa.

Jukka Kärkkäisen aikaisempia ohjauksia ovat mm. Kansakunnan olohuone ja Kovasikajuttu. Sini Liimatainen on puolestaan toiminut käsikirjoittajana, ohjaajana ja kuvaajana dokumenttielokuvissa, mm. Kansakunnan olohuoneen käsikirjoittajana. Elokuva on monikansallinen yhteistuotanto, jossa yhteistyökumppaneita Saksasta, Ruotsista, Ranskasta ja Belgiasta. Mouka Filmille elokuvan on tuottanut Sami Jahnukainen ja sen levittäjänä toimii Pirkanmaan Elokuvakeskus.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluun, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut TM Mervi Ritokoski.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Linkkejä:

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 22.4.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Näin unta elämästä

Koulukino Suoratoistossa

Dokumentti tuo valkokankaille aiheen, josta usein vaietaan: itsemurhan. Vaikka joka päivä keskimäärin kaksi suomalaista tekee itsemurhan ja tuhannet ihmiset joutuvat vuosittain asian kanssa tekemisiin, ei siitä juuri puhuta. Näin unta elämästä raottaa tätä hiljaisuuden verhoa.

Julkaisuvuosi:
2014
Pituus:
75 min.
Levittäjä:
Pirkanmaan elokuvakeskus
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Jukka Kärkkäinen & Sini Liimatainen
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
dokumentti