keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Masennus on mielen sairaus joka ei ”ryhdistäytymällä” parane, sillä masennus ei ole tahdonalainen tila. Masennuksessa keskeinen oire on masentunut mieliala ja mielenkiinnon häviäminen. Mikään ei oikein kiinnosta eikä mikään tuota iloa. Olotila voi jatkua useamman viikon, jopa kuukausia. Masennukseen voi liittyä myös painon nousu tai lasku, unettomuus tai yletön väsymys, arvottomuuden tunteet ja keskittymiskyvyn puute. Masennustilalle on tyypillistä mielihyvän menettäminen ja ilon puuttuminen lähes kokonaan. Masennukseen liittyy paljon muitakin oireita ja ne voivat olla myös hyvin yksilöllisiä.  Masentuneen ihmisen eristäytyminen ja passivoituminen ylläpitävät ja voivat syventää masennusta.  Masennukseen kannattaa hakea apu ja sitä on saatavilla eri tahoilta. Yksin ei asian kanssa kannata jäädä.

Elokuvassa nuori nainen kertoi kokevansa itsensä riippakiveksi ja harmitteli sitä että hän ei pystynyt tuomaan kenellekään iloa : ”Kunnon ihminen tekee töitä ja minä en kyennyt töihin.  En ollut minkään arvoinen.”

  • Mistä tai keneltä sinä hakisit konkreettisesti apua itsellesi tai ystävällesi?
  • Mitkä asiat olisivat sinulle sellaisia merkkejä omassa elämässäsi ja mielessä että sinä hakisit apua?

Tehtävä:

Sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Etsi lehdistä tai tallenna kameralla kaksi erilaista valokuvaa. Toinen sellainen kuva, joka kuvaa mielen synkkyyttä ja masennusta. Toinen kuva sellainen, jossa heijastuu elämän voima ja ilo. Mieti mitkä tekijät valitsemassasi kuvassa tekevät siitä synkän tai masentuneen. Vastaavasti voit miettiä mitkä asiat kuvaavat sinulle elämän voimaa ja iloa.