keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Näkemiin Neuvostoliitto

Synopsis:
Nurinkurinen Tarkkisten perhe natisee liitoksissaan, ja Neuvostoliitto murenee taustalla. Perheen poika Johannes on aikuistumisen kynnyksellä, mutta voimakastahtoisen isoäidin ja lännessä töissä käyvän äidin välissä on vaikea kasvaa yhtä aikaa kunnon neuvostokansalaiseksi ja itsenäiseksi miehenaluksi. Onnen Johannes löytää roihuavasta ensirakkaudesta – ja äidin mukana Suomesta Neuvosto-Viroon kulkeutuvista leluista ja makeisista.

Lämpimän nostalgian ja tunnettujen neuvostoiskelmien sävyttämä Näkemiin Neuvostoliitto kuvaa humoristisesti inkerinsuomalaisen perheen arkea suurvallan murroksen ja yhteiskunnallisen myrskyn silmässä. Salaiseen uraanijalostamokaupunkiin sekä 80- ja 90-luvun taitteen Tallinnaan sijoittuva lennokas draamakomedia avaa ikkunan naapurimaamme poikkeuksellisiin vuosiin idän ja lännen välissä. Elokuva perustuu inkerinsuomalaisen ohjaaja Lauri Randlan omiin lapsuudenkokemuksiin.
(Lähde: B-Plan Distribution)

Oppimateriaali on suunnattu 8.-9. luokille sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin erityisesti historian opetukseen.

Oppimateriaalin on laatinut historian, yhteiskuntaopin ja uskonnon lehtori, oppikirjailija Marjo Virolainen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Näkemiin Neuvostoliitto

Tilattavissa elokuvateatteriin

Näkemiin Neuvostoliitto on lennokas draamakomedia nurinkurisesta perheestä murenevan Neuvostoliiton pyörteissä. Miten käy Tarkkisille, kun suurvalta rapistuu ja perheen poika rakastuu?

Alkuperäinen nimi:
Hüvasti, NSVL
Julkaisuvuosi:
2020
Pituus:
86 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
B-Plan Distribution
Tuotantomaa(t):
Viro, Suomi
Ohjaus:
Lauri Randla
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Niklas Kouzmitchev, Nika Savolainen, Elene Baratashvili, Ülle Kaljuste, Tõnu Oja, Pääru Oja, Jekaterina Novosjolova
Nimi ruotsiksi:
Farväl till Sovjetunionen