keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: kaupallinen viestintä ja kaupallisen viestinnän lukutaito, kulutuskulttuuri, kulutus ja elämäntapa, kulutustottumukset, rahan käyttö, taloudenpito, mistä apua talouden ongelmiin, tulevaisuuden suunnittelu, ammatinvalinta, yrittäjyys, itsensä elättäminen, hyvinvointia edistävä elämäntapa, bloggaaminen.

Synopsis:
Lifestyle-bloggaaja Marja (Minka Kuustonen) ei saa blogiaan lähtemään lentoon, vaikka yritys on kova. Raha menee, mutta sitä ei vain tule. Marja törmää Olaviin (Olavi Uusivirta). Olavi on syntynyt kultalusikka suussa, mutta hän haluaa vain olla ihan tavallinen. Kummallinen Olavi voisi olla ratkaisu neuvokkaan Marjan kriisiytyneeseen rahapulaan ja laskussa oleviin seuraajamääriin. Naisista Olavi ei tiedä hirveästi mitään.

Kesäinen komedia Onnenonkija kertoo hillittömästä yrittämisestä ja itsensä brändäämisestä, vastuusta ja vastuuttomuudesta sekä rahasta ja kroonisesta rahapulasta.

Elokuvan on käsikirjoittanut Pekko Pesonen (mm. Napapiirin sankarit ja Napapiirin sankarit 2, Jättiläinen) ja ohjannut Ville Jankeri (Pussikaljaelokuva) ja tuottanut Helsinki-filmi.

Oppimateriaali on suunnattu perusopetuksen yhdeksännelle luokalle ja lukioon sekä muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut Kilpailu- ja Kuluttajavirasto ja Koulukino.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue elokuvasta myös Media-avaimen arvio!

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Onnenonkija

Tilattavissa elokuvateatteriin

Onnenonkija on komedia tytöstä, joka ei osaa olla köyhä ja pojasta, joka ei osaa olla rikas.

Alkuperäinen nimi:
Onnenonkija
Julkaisuvuosi:
2016
Pituus:
88 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Ville Jankeri
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Minka Kuustonen, Olavi Uusivirta, Pamela Tola, Taneli Mäkelä, Pirkko Hämäläinen, Satu Silvo, Martin Bahne, Emmi Parviainen, Niko Vakkuri, Jarkko Pajunen, Pia Andersson, Iida Lampela, Ida Vakkuri, Max Ovaska