Tehtäväideoita
Hypnoosi
Hypnoosi on todellinen tila, jossa henkilö voi olla kuin unen ja valveen rajalla. Hypnoosia käytetään apuna mm. erilaisten sairauksien kuten astman ja ahdistuneisuushäiriön hoidossa. Elokuvassa hypnoosi on esitetty viihteellisesti, ja sitä käytetään kavaliin tarkoituksiin.
- Millainen hahmo hypnotisoija eli Jari Salmen esittämä Tirehtööri Tilpehööri oli? Oliko hän pelottava? Mikä hänestä teki pelottavan?
- Mitä tarinan hahmoille tapahtui, kun he joutuivat hypnoosiin?
- Voitte tutustua humoristiseen hypnoosiin Aku Ankka –sarjakuvassa nimeltä Vaarallinen lelu (Carl Barks: “The Hypno-Gun”, Aku Ankka 10/1953, 33/1972 ja 3/2009). Sarjakuva sisältyy Aku Ankan parhaat –albumiin numero 4 “Kun taivaalta satoi rahaa”. Se on myös luettavissa kirjautuneille digitaalisesti osoitteessa akuankka.fi.
- Hypnoosipatsaat. Juuri ennen tarinan loppuhuipennusta lähes kaikki Sirkus Hepokatin jäsenet on hypnotisoitu. He törröttävät sirkuksen pihamaalla erilaisiin asentoihin jähmettyneinä kuin patsaat. Liikuskelkaa tilassa vapaasti musiikin soidessa. Kun musiikki lakkaa, kaikki pysähtyvät niille sijoilleen. Millaisia patsaita syntyy?
Automaattinen vaatteidenvaihtovempain
- Pelle Hermannilla oli kotivaunussaan automaattinen vaatteidenvaihtovempain. Tehkää kollaasitekniikalla omat vaatteidenvaihtovempaimet leikkaamalla lehdistä kuvia ja liimaamalla ne kartongille. Voitte leikata paperista myös muotoja tai täydentää kollaasia piirtämällä.
Yhden hengen orkesteri
Muistelkaa, mitä soittimia Hermannin yhden miehen orkesterissa oli. Mitä soittimia bändiin tai orkesteriin tarvitaan? Miten monta soitinta yksi ihminen voi kerralla soittaa?
- Tarttukaa soittimiin ja kokeilkaa, millaisia yhden hengen orkestereita saatte aikaan!
- Ideoita itse tehtyihin soittimiin löydät esimerkiksi täältä.
- Voitte myös tutustua tähän yhden hengen orkesteriin nimeltä Yhden Joukon Yhtye.
Sirkus
Sirkusaiheisia tehtäviä löytyy Koulukinon oppimateriaalista elokuvaan Pelle Hermanni (2022).
© Koulukino 2024