keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Keskustelua: Elokuvan alussa tuhoutuu eläinten talveksi keräämä ruokavarasto. Pikku korppia asia ei suuremmin häiritse, mutta muut eläimet ovat kauhuissaan. Miksi ruoka on tärkeää? Onko sinulla ollut joskus tosi kova nälkä? Mitä söisit, jos kaupasta ei saisi ruokaa?

 

Mistä ruoka tulee ihmisille? Nykyään ihmiset saavat ruokaa kaupasta ympäri vuoden, mutta niin ei ole aina ollut. Ennen myös ihmisten täytyi kerätä ruokaa talven varalle. Ruoka tuli myös varastoida niin, että se säilyi ilman jääkaappia ja pakastinta. Miettikää keinoja, joilla ihmiset säilöivät ruokaa. Pohtikaa tuttuja ruokia ja miettikää, millainen ruoka säilyy ja millainen menee pilalle. Tutkikaa päivän ruokaa päiväkodissa. Mikä siinä on tuoretta? Jos ei ole kesä, miten se on saatu teille tuoreena? Mistä liha ja viljatuotteet tulevat? Miksi Suomessa syödään niin paljon leipää?

 

Miettikää, millaisia eläimiä elokuvassa esiintyy ja millaisia Suomessa elää. Miten ne selviävät talvesta? Joku nukkuu, joku on horroksessa, joku vaihtaa turkin värin, joku muuttaa metsästä kaupunkiin, joku on varastoinut ruokaa…

Tehtävä: Piirrä kuva eläimestä ja sen keinoista selvitä talvesta – turkista, pesästä, ruokavarastosta.