keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Polta nämä kirjeet

Oppimateriaalin teemoja: kirjan ja elokuvan vertailu, autofiktio, kirjailijuus ja kirjailijan etiikka, epookkielokuva, periytyvät käyttäytymismallit ja ylisukupolviset traumat.

Oppimateriaali on suunnattu erityisesti lukio-opetukseen, mutta sitä voi soveltuvin osin hyödyntää myös muissa toisen asteen oppilaitoksissa sekä yläkouluissa.

Oppimateriaalin ovat laatineet suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja, oppikirjailija FL Juha-Matti Tammela sekä suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja, FM Jussi Kaskinen.

Oppimateriaalin on tuottanut ja toimittanut Koulukino.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Polta nämä kirjeet

Tilattavissa elokuvateatteriin

Kolme aikakautta. Kaksi sukupolvea. Salaisuus.

Riideltyään vaimonsa kanssa Alex Schulman tajuaa, että hänen täytyy käsitellä vihaansa. Viha on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Kaikki perheen konfliktit ja kostotoimet näyttävät polveutuvan yhdestä ja samasta henkilöstä: isoisästä Sven Stolpesta. Elokuva seuraa Karin ja Sven Stolpen elämää sekä lyhyttä suhdetta, joka Karinilla oli Olof Lagercrantzin kanssa 1930-luvun alussa, joka väreili vuosikymmenten ajan.

Polta nämä kirjeet on tarina raivokkaasta intohimosta, suuresta rakkaudesta ja pitkästä, synkästä vihasta.

Lähde: SF Studios

Alkuperäinen nimi:
Bränn alla mina brev
Julkaisuvuosi:
2022
Pituus:
120 min.
Kielet:
Levittäjä:
SF Studios
Tuotantomaa(t):
Ruotsi
Ohjaus:
Björn Runge
Käsikirjoitus:
Veronica Zacco
Näyttelijät:
Asta August, Bill Skarsgård, Birgit Carlstén, Caroline Sehm, Daniel Goldmann, Fredrik Gildea, Gustav Lindh
Tre tidsperspektiv. Två generationer. En hemlighet. Efter ett gräl med sin fru inser Alex Schulman att han måste ta itu med sin vrede. En ilska som gått i arv i generationer. Släktens alla konflikter och vendettor tycks börja hos en och samma person: morfar Sven Stolpe. I Bränn alla mina brev följer vi Karin och Sven Stolpe, och den korta affär Karin hade med Olof Lagercrantz i början av 1930-talet som skapade svallvågor över årtionden. Bränn alla mina brev är en berättelse om häftig passion, stor kärlek och en långlivad, mörk vrede.