keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. ”Ensin oli näytelmä, sitten tuli kirja, ja sitten alkoi tapahtua. Sofi Oksasen Puhdistus on teos, jonka Suomessa ennen näkemätön menestys kasvaa yhä. Tarinaan kuuluu palkintoja, ylistystä, riitoja, kansainvälistä bisnestä. Huhuja siitä kuka sanoi mitä ja ketkä teoksen oikeastaan kirjoittivat. Image kertoo, miten syntyi kirjallisuusilmiö, joka on muuttanut suomalaista kulttuurielämää. Mukana oli monia ihmisiä, joilla kaikilla oli sanottavaa Oksasesta ja siitä, mitä tällaisiin tarinoihin tarvitaan.” (Hiltunen, Pekka 2011, Menestystarina. Image  5/2011, sivut 36-49.)

Edellä on Imagessa kesällä 2011 ilmestyneen Pekka Hiltusen kirjoittaman Menestystarina-artikkelin johdanto.  Kuten tekstistä käy ilmi, Sofi Oksasta pidetään äärimmäisen kiinnostavana kirjallisuus- ja mediailmiönä. Sofi Oksasesta löytyy runsaasti lehtijuttuja ja hänen persoonansa on esillä vahvasti myös Internetissä ja muissa medioissa. Tutustukaa luokan kesken mahdollisimman moneen lähteeseen ja tehkää pienissä ryhmissä omat näkemyksenne kirjallisena esityksenä käyttämienne lähteiden perusteella otsikolla ”Media-ilmiö nimeltä Sofi Oksanen”. 

Esityksen tekemiseen voi käyttää esim. Microsoftin PowerPoint-ohjelmaa tai Internetistä löytyvää Prezi-ohjelmaa, on joka ilmainen vapaasti ladattava ohjelma opiskelijoille. Esitys kannattaa havainnollistaa hyvin!

2. Puhdistus on Sofi Oksasen kolmas romaani. Sitä ennen hän on julkaissut romaanit Stalinin lehmät (2008) ja Baby Jane (2005). Viimeisin Oksasen romaaneista ilmestyi elokuussa 2012. Tutustukaa Sofi Oksasen koko proosatuotantoon. Millaisia aiheita hän käsittelee? Lukekaa tekstinäytteitä eri teoksista. Millaista kieltä Oksanen käyttää? Luokaa Sofi Oksasesta yhdessä kirjailijaprofiili.

3. Kun kyyhkyset katosivat -romaanin syntytarina ja paljon muutakin Oksasen tuoreimpaan romaaniin liittyvää löytyy kirjan kotisivuilta.
 Romaaniin liittyvät verkkosivut ovat poikkeuksellisen informatiiviset. Tutustukaa kirjan taustoihin, henkilöhahmojen syntymiseen ja kirjailijan työhön.

4. Tutustukaa Sofi Oksasen englanninkielisiin kotisivuihin. Sieltä löytyy mm. oppimateriaalimoniste liittyen Puhdistus-kirjaan.