keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Revontulten räppäri

Oppimateriaalin teemoja: nuoruus, kasvaminen, identiteetti, saamelaisuus, musiikki.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja (inarinsaame, suomi toisena kielenä, äidinkieli ja kirjallisuus) FM Henna Aikio.

Oppimateriaalin on tuottanut ja toimittanut Koulukino.

Oppimateriaali julkaistu vuonna 2023.

Vinkki! Lisätietoa ja -tehtäviä saamelaisuudesta löytyy toisen asteen oppilaitoksiin suunnatusta Eatnameamet – Hiljainen taistelumme -elokuvan oppimateriaalista.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Revontulten räppäri

Tilattavissa elokuvateatteriin
Koulukino Suoratoistossa

Revontulten räppäri on dokumenttielokuva Saamenmaan pohjoisimmassa kulmassa asuvan 18-vuotiaan saamelaisräppärin Mihkku Laitin elämästä. Elokuva on Talent Suomessa hurmanneen Mihkkun kasvutarina kohti muusikon uraa ja orastavaa tähteyttä monenlaisten odotusten keskellä. Mihkku kantaa ylpeästi itse tuunaamaansa saamenpukua, räppää ja joikaa sulassa sovussa, suunnittelee brändiään tietokoneella, mutta taitaa myös poronhoidon vaativan työn. Ja ennen kaikkea näkee omat erityiset juurensa ja saamen kielen suurena vahvuutenaan. Tulevaisuus askarruttaa: seuraako Mihkku isänsä jalanjälkiä vai omia unelmiaan?

Ohjaajan sana: “Olen tuntenut Mihkkun viisivuotiaasta lähtien, eli lähes koko hänen elämänsä. On ollut upeaa seurata, miten esiintymisestä tykänneestä vilkkaasta pojasta on varttunut poikkeuksellisen karismaattinen ja syvällinen nuorimies. Mihkkun tarinassa kiteytyy vahvasti saamelaisuuden huominen: kulttuuri säilyy, jos se kykenee uudistumaan ja vastaamaan sen keskellä kasvavien ihmisten tarpeisiin. Sama pätee kulttuuria kannattelevaan kielelliseen ilmaisuun. Revontulten räppäri tarjoaa raikkaan näkökulman monimuotoiseen saamelaisuuteen, saamelaisnuoren itsensä kokemana ja kertomana.” -Petteri Saario

Julkaisuvuosi:
2023
Pituus:
75 min.
Levittäjä:
Suoratoisto: Koulukino Suoratoisto. Elokuvateatteri: DocArt (Buukkaukset Peter Toiviainen 0405418663 toiviainenpeter@gmail.com)
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Petteri Saario
Käsikirjoitus:
Peteri Saario, Matti Näränen