keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Risto Räppääjä ja Sevillan saituri

Synopsis: Risto Räppääjä käy ihailemassa rumpusettiä läheisen kaupan ikkunassa, mutta rummut ovat Riston kukkarolle liian kalliit. Risto ja Rauha-täti eivät ole kovin varakkaita, vaan he elelevät “pientä, hyvää elämää” eivätkä edes unelmoi rikkauksista. Risto yrittää tienata rahat rumpuihin yhdessä ystävänsä Nelli Nuudelipään kanssa, laihoin tuloksin.

Eräänä päivänä Risto saa yllättävän kirjeen, jossa kerrotaan, että hänestä saattaa tulla rikas, sillä kaukana Espanjan Sevillassa, mahtavassa linnassa asuva sukulaismies Ernesti Ohranen, joka on ihan mahdottoman saita, on saanut tietää olevansa kuolemansairas. Nyt  hän miettii perintöasioita ja harkitsee jättävänsä omaisuutensa Ristolle, kun muita nuoria perijöitä ei ole. Saituri haluaa kuitenkin tavata ennen testamenttinsa tekoa sukulaispoikansa, jotta voisi varmistaa, että tämä on varmasti kunnollinen ja sopiva perijäksi.

Rauha-täti ja Elvi-täti päättävät, että kun Risto on perimässä rikkauksia ja jopa linnan, hänestä pitää pitää koulia hienotapainen, salonkikelpoinen nuori mies, jonka käytös kelpaisi vaikka hoviin. Riston täytyy osata tanssia, ratsastaa ja keskustella sivistyneesti. Ristoa ei kuitenkaan perijän osa liiemmin kiinnosta, sillä hän haluaisi vain ne hienot, punaiset rummut kaupan ikkunasta. Rauha lupaa rummut Ristolle, mikäli tämä suostuu menemään Ernesti-setää tapaamaan tämän taloon.

Lopulta Risto suostuu pukeutumaan hienoksi ja lähtee tapaamaan Ernestiä. Perillä talossa alkaa kummitella ja tapahtua outoja asioita. Ernesti-setä on jörö ja tyly, mutta hänen viekas ja uskollinen palvelijansa Arnold tekeytyy ylen ystävälliseksi. Nelli aavistelee pahaa ja karkaa Riston avuksi kummitustaloon, ja lopulta sinne säntäävät myös Rauha, Elvi ja Lennart.

Miksi joku on saita, miksi joku toinen on pahansuopa ja ilkeä? Lopulta syyt selviävät, ja ne, joiden ei olisi uskonut koskaan ystävystyvän, löytävät toisensa.

Teemoja: hyvät tavat, saituruus, ahneus, Riston uudet seikkailut.

Oppimateriaalin on tehnyt luokanopettaja Tuula Niiniranta. #Tapakasvatus-osuuden on laatinut Opetushallitus Tapakasvatusviikkoa varten.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaali suunnattu 1.-3.-luokkalaisille.

Materiaali on julkaistu vuonna 2015. Linkit on tarkistettu 16.7.2015.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Risto Räppääjä ja Sevillan saituri

Alkuperäinen nimi:
Risto Räppääjä ja Sevillan saituri
Julkaisuvuosi:
2015
Pituus:
0 min.
Genre(t):
Levittäjä:
The Walt Disney Company Nordic
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Timo Koivusalo
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Samuel Shipway, Sanni Paatso, Tom Lindholm, Riitta Havukainen, Esko Roine, Vesa Vierikko, Minttu Mustakallio