keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Aikaisempien Risto Räppääjä -elokuvien tapaan musiikki on isossa roolissa myös elokuvassa Risto Räppääjä ja viileä Venla. Iiro Rantalan käsialaa olevat musiikkinumerot vievät elokuvan kerrontaa eteenpäin ja innostavat yleisön mukaan tanssiin ja lauluun.
Elokuva onkin erinomainen lähtökohta omien musiikkikokeilujen ja vaikkapa musiikkivideon tekemiseen.

  • Hittivideo-työpaja johdattaa musiikkivideon tekemiseen.
    Tutustukaa luokan kanssa Hittivideo-menetelmään ja työstäkää oma musavideo ja / tai oma räppi.


Valveen elokuvakoulu

Oulussa toimiva Valveen elokuvakoulu kehittää erilaisia liikkuvan kuvan menetelmiä ja oppimateriaaleja, jotka auttavat mediakasvatuksen integroimista kouluopetukseen. Tavoitteena on, että elokuvaa käytetään kouluopetuksessa sekä opetuksen kohteena että opetuksen välineenä.

Kuinka käyttää oppitunnit tehokkaasti luokan omaan elokuvaprojektiin? Ei huolta, elokuvien tekeminen onnistuu jopa kolmessa tunnissa. Entä miten yhdistää mediakasvatusta matematiikan opetukseen?

Tutustu suosittuihin menetelmäoppaisiin, inspiroidu esimerkkitapauksista tai opiskele elokuvakerronnan aakkosia verkko-oppimateriaalien avulla.

Hittivideo-menetelmäopas – Opas musiikkivideotyöpajan järjestämiseen

Valveen elokuvakoulun Hittivideo-työpajassa tehdään musiikkivideoita luovalla ja hauskalla tavalla. Pienryhmät valitsevat oman videoitavan musiikkikappaleen Hittivideon musa-arkistosta, jonka jälkeen musiikin synnyttämät tunteet ja mielikuvat kuvataan musiikkivideoksi. Hittivideo-menetelmä on Valveen elokuvakoulun ja Valmistamo-hankkeen kehittämä työpajamalli, jota voidaan hyödyntää kouluopetuksen lisäksi myös nuorisotyössä.

Siirry tästä Hittivideo-sivulle