keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Silicon Valley, Baby

Teemoja: työelämä, työelämätaidot, tulevaisuuden suunnittelu, ammatinvalinta, yrittäjyys, erilaiset työkulttuurit ja työlainsäädännöt sekä start up -kulttuuri ja sen epäterveet piirteet, dokumentin keinot.

Synopsis: Kalle Freesen lakkiaisissa on tarjolla kahta erilaista espressoa: yhtä Brasiliasta ja toista El Salvadorista. Kunnianhimoisesta ylioppilaasta tuleekin nopeasti palkittu kahvintekijä, joka voittaa kaksi kertaa Suomen baristamestaruuden ja sijoittuu MM-tasolla kymmenen parhaan joukkoon.

Se ei riitä lähimainkaan, sillä Freese haluaa tulla ”kahvin Elon Muskiksi”. On lähdettävä San Franciscon Piilaaksoon pitchaamaan. Freesen startup-yritys Sudden Coffee valmistaa pikakahvia, jota kaupataan pientä koeputkea muistuttavissa putkiloissa.

Ideana on valmistaa pikakahvia, joka ei maistu kuselta, ja sen on määrä mullistaa maailman kahvimarkkinat. Enkelisijoittajat lähtevät pöhinään mukaan, mutta rahoituskierros on vasta alkulämmittelyä ennen varsinaisia vastoinkäymisiä.” Kuinka vitun vaikeeta voi olla myydä jotain kahvia”, Freese tuskailee ja käy kriisiterapiassa toimitusjohtajan kanssa. Hyvin vaikeaa ilmeisesti. Erika Haaviston ohjaama intiimi dokumenttielokuva kertoo kunnianhimosta, äärimmäisestä kilpailusta ja siitä, mitä se tekee ihmiselle.

(Lähde: DocPoint/Marko Ylitalo)

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut kuvataidekasvattaja Matilda Matsi.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Silicon Valley, Baby

Koulukino Suoratoistossa

Tavoitteenaan maailmanvalloitus, startup-yrittäjä Kalle lähtee tyttöystävänsä kanssa Piilaaksoon. Valuuko miljoonien dollarien potentiaali läpi sormien?

Alkuperäinen nimi:
Silicon Valley, Baby
Julkaisuvuosi:
2020
Pituus:
58 min.
Kielet:
Levittäjä:
Koulukino Suoratoisto
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Erika Haavisto
Käsikirjoitus:
Nimi ruotsiksi:
Silicon Valley, Baby