keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: stereotypiat, miestutkimus, mieskuva, maskuliinisuus, draaman lajit, urheilu, uskonto

Synopsis: Tanskalaisen viinikauppiaan vaimo on päässyt unelma-ammattiinsa, jalkapallomanageriksi, ja muuttanut Buenos Airesiin. Boca Juniorsin riveistä on löytynyt myös uusi poikaystävä, tähtipelaaja Juan Diaz. Aviomies Christian ei aio purematta niellä vaimonsa Annan elämänmuutosta ja matkustaa heidän teini-ikäisen poikansa Oscarin kanssa Argentiinaan ottamaan selvää tilanteesta. Saapumista Buenos Airesiin värittää heti tunteita kuumentava Superclásico-ottelu, jossa vastakkain ovat kaupungin tärkeimmät joukkueet Boca Juniors ja River. Konkurssiuhkasta kärsivän viinikauppiaan mielialaa ei kohenna se, että hänen mielestään argentiinalaiset viinit ovat kelvottomia litkuja, tai että uusi puoliso osoittautuu latin loverin prototyypiksi. Sekä isä että poika joutuvat latinalaiseen pyöritykseen, jonka seurauksena heidän on ainakin vielä kerran mietittävä, onko argentiinalaisessa elämäntyylissä mitään järkeä.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalissa käsitellään lyhyesti urheilua ja uskontoa kulttuurissa, minkä lisäksi oppimateriaalissa on laaja miestutkimuksen osuus.

Materiaali on julkaistu vuonna 2012. Linkit on tarkistettu 16.7.2013.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Superclásico

Saapumista Buenos Airesiin värittää heti tunteita kuumentava Superclásico-ottelu, jossa vastakkain ovat kaupungin tärkeimmät joukkueet Boca Juniors ja River. Konkurssiuhkasta kärsivän viinikauppiaan mielialaa ei kohenna se, että hänen mielestään argentiinalaiset viinit ovat kelvottomia litkuja, tai että vaimon uusi puoliso osoittautuu latin loverin prototyypiksi.

Sekä isä että poika joutuvat latinalaiseen pyöritykseen, jonka seurauksena heidän on ainakin vielä kerran mietittävä, onko argentiinalaisessa elämäntyylissä mitään järkeä.

Superclásico edustaa Tanskaa Oscar-mittelössä vuonna 2011.

Alkuperäinen nimi:
Superclásico
Julkaisuvuosi:
2011
Pituus:
99 min.
Levittäjä:
Bio Rex Distribution
Tuotantomaa(t):
Tanska
Ohjaus:
Ole Christian Madsen
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Paprika Steen, Anders W Berthelsen, Sebastian Estevanez, Jamie Morton
Nimi ruotsiksi:
Superclásico