keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Myyrä näkee kaupungissa autoja ja alkaa haaveilla omasta menopelistä. Kekseliäs pikkueläin voi koota sellaisen itsekin, eikä tarvitse välittää vaikka hiiri vieressä vähän naureskelisi.

A) Levittäkää lattialle suuri piirustuspaperi (voitte käyttää esimerkiksi rullapaperia tai isoja, yhteen teipattuja paperiarkkeja) ja piirtäkää vahaliiduilla yhteinen autojen kaupunki. Autot voivat olla pieniä tai suuria, hitaita tai nopeita – ehkä niinkin nopeita, ettei niistä ehdi nähdä paljon muuta kuin vauhtiviivat.

B) Auto-jaksossa Myyrä seikkailee kaupungissa, jossa ei ole kovin paljon kasveja mutta sitäkin enemmän autoja ja korkeita kivitaloja. Miltä kaupunki kuulostaa Myyrä-elokuvassa? Sitä säestetään kiireisellä musiikilla, ja se on täynnä autojen hurinaa, torvien töötötystä ja koneiden kolinaa. Millainen äänimaisema sinun kotikadullasi on? Kuuletko autojen, bussien, raitiovaunujen, junien, laivojen tai lentokoneiden ääniä? Kuuletko lintujen laulua, koirien haukahtelua, tuulen huminaa tai sateen ropinaa? Tehkää oma äänikaupunki! Käyttäkää erilaisia soittimia, esineitä ja omaa ääntä. Sopikaa, mitä ääniä kaupungissanne voi kuulla ja kuka esittää esimerkiksi autoa, kuka polkupyörän kelloa ja kuka kiireistä jalankulkijaa. Asettukaa ympäri huonetta ja antakaa jokaisen vuorollaan kulkea äänikaupunkinne halki silmät sidottuna.