keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Ihmiset ovat jättäneet eväspaikalleen valtavasti roskia. Myyrä sattuu löytämään tahmean purukumipallon, josta ei olekaan helppo päästä eroon.


A)  Maalatkaa omat purkkapallot sormiväreillä suurille papereille. Purukumi on kovin tahmeaa – mihin kaikkialle se mahtaakaan tarttua!

B) Myyrä ei puhu elokuvassa ihmisten kieltä. Miten hän pärjää ilman sitä? Myyrä käyttää kasvojen ilmeitä (esim. ihmetys, ilo, suru), erilaisia äänensävyjä ja huudahduksia (ooh! hui! hih hih hih! huokaus…) ja elekieltä (pään rapsuttaminen miettiessä, käsien levitys tervetulleeksi toivottaessa, ilmaan hypähtäminen säikähtäessä). Voitte myös tutustua eläinten erilaisiin kommunikaatiotapoihin: mehiläisten tanssi, kurkien soidinmenot, koirien hajumerkit…
1. Touhutkaa puoli tuntia ilman sanoja. Miten se onnistuu? Miettikää etukäteen elekieltä: niiaus, kumarrus, vilkutus, nyökkäys, pään puistelu, olkapäiden kohautus, taputus olalle ja niin edelleen. Kokeilkaa myös erilaisia äänensävyjä – miten ilmaisisit esimerkiksi pettymystä tai innostusta?
2. Valmistakaa sketsi eli lyhyt, hauska näytelmäkohtaus – ilman vuorosanoja. Voitte miettiä esimerkiksi jonkun kuulemanne vitsin, jonka esitätte. Käyttäkää taustamusiikkia.