keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Tomorrow – kohti parempaa huomista

“A shot of optimism: simply inspiring”
Première

“At last, an environmental documentary that makes you feel better!”
Version Femina

“The proof that another world is possible”
L’Express

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluun ja lukioon. Oppimateriaali soveltuu hyvin ilmiöpohjaisen opetuksen välineeksi sekä yksittäisten oppiaineiden oppitunneille. Oppiaineissa korostuvat erityisesti maantieto ja biologia, mutta myös yhteiskuntaoppi ja terveystieto. Oppimateriaali ohjaa elokuvassa käsiteltyjen teemojen kautta tutustumaan erilaisiin tapoihin edistää kestävää kehitystä. Lisäksi se ohjaa pohtimaan omia valintoja elämässä sekä tutustumaan erilaisiin tapoihin elää maapallolla. Materiaali sisältää paljon linkkejä myös muihin samaan aiheeseen liittyviin, verkossa sijaitseviin oppimateriaaleihin, joita voi hyödyntää oppitunneilla tai kotitehtävinä.

Synopsis: Mitä jos sinulle ei kerrottaisi maailman surkeudesta, saasteista, ylikulutuksesta ja epäoikeudenmukaisuudesta, vaan sen sijaan näytettäisiin mitä on jo tehty paremman huomisen hyväksi? Juuri tämän ranskalaiset ohjaajat Mélanie Laurent ja Cyril Dion tekevät mullistavassa dokumentissaan, jonka tulisi olla jokaisen katselulistalla.

Ranskan Oscar-palkinnon eli Césarin vastikään saanut elokuva on osoittautumassa yhdeksi merkittävimmistä katalysaattoreista alhaalta ylöspäin suuntautuville toimintatavoille. Dokumenttia on kutsuttu paikallistoimijoiden Pingviinien marssiksi (March of the Penguins, 2005), se on rikkonut lähes kaikki ennätykset ranskankielisessä Euroopassa ja saanut yleisön kuin yleisön jaloilleen osoittamaan suosiotaan elokuvan loputtua.

Elokuva luotsaa katsojan arkielämäämme koskettavien eri osa-alueiden läpi optimistisella otteella, haasteita kuitenkaan väheksymättä. Jokaista dokumentin kattamaa viittä teemaa kohden – maanviljely, energia, talous, demokratia, koulutus – ohjaajat haastattelivat asiantuntijoita sekä tapasivat tavallisia ihmisiä, virkamiehiä ja yrittäjiä, jotka ovat onnistuneesti ottaneet käyttöön ratkaisuja parempaa tulevaisuutta varten.

Myös Suomi saa dokumentissa huomiota. Laurent ja Dion vierailevat nimittäin Espoon Kirkkojärven peruskoulussa, jossa rehtori Kari Louhivuori esittelee heille suomalaista koulutusjärjestelmää.

Elokuvan kaikki tuotto Suomessa käytetään nepalilaisten koululaisten hyväksi
Smile4Hope Finland Säätiön kautta.

Oppimateriaalin on laatinut asiantuntija Helena Suomela Motiva Oy:n Kestävä kulutus ja yhteiskunta -yksiköstä.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Tomorrow - kohti parempaa huomista

Mitä jos sinulle ei kerrottaisi maailman surkeudesta, saasteista, ylikulutuksesta ja epäoikeudenmukaisuudesta, vaan sen sijaan näytettäisiin mitä on jo tehty paremman huomisen hyväksi?

Alkuperäinen nimi:
Demain
Julkaisuvuosi:
2015
Pituus:
118 min.
Levittäjä:
Cinemanse Oy
Tuotantomaa(t):
Ranska
Ohjaus:
Cyril Dion, Mélanie Laurent
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Dokumenttielokuva