keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: animaatio, tyttösankari, Polynesia

Oppimateriaali on suunattu 4.-9 -luokille sekä lukioille ja muille toisen asteen oppilaitoksille.

Synopsis: Vaiana on polynesialaissaaren tyttö, Motunai-heimon päällikön tytär. Hän on haaveillut pikkutytöstä saakka merenkulusta ja meren tutkimisesta, mutta kukaan hänen kotisaareltaan ei harrasta merenkäyntiä. Vaianallakaan ei ole lupaa lähteä valliriuttaa kauemmas saarelta. Isän mukaan heimon tarkoitus on elää kuivalla maalla. Mutta kun ruoka uhkaa loppua, päättää teini-ikäiseksi varttunut Vaiana isoäitinsä kannustamana lähteä merille pelastaakseen kansansa. Seuraksi lähtee lemmikkikukko Heihei ja apuna Vaianalla on kerskaileva puolijumala Maui. Jännittävän meriseikkailun kautta Vaiana oppii purjehtimaan ja navigoimaan, löytää pelastuksen kotisaarelleen ja Motunai-heimo palaa merenkävijöiksi.

Elokuvan alussa nähdään Leo Matsudan ohjaama lyhytelokuva ”Inner Workings” (Kesto n. 7 min., ikäraja S).

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös Media-avaimen arvio elokuvasta.

Materiaali on julkaistu vuonna 2017. Linkit on tarkistettu 20.3.2017.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Vaiana

Kolme tuhatta vuotta sitten maailman mahtavimmat merenkävijät löysivät Tyynenmeren halki suuntautuvilla matkoillaan Oseanian lukemattomat saaret. Sitten he kuitenkin lopettivat purjehtimisen kokonaiseksi vuosituhanneksi – eikä syytä siihen tiedä kukaan. Nuori, seikkailunhaluinen Vaiana lähtee uhkarohkealle matkalle pelastaakseen kansansa. Matkan aikana Vaiana tapaa aikanaan niin mahtavan puolijumalan nimeltä Maui, joka opastaa mestarisuunnistajaksi haluavaa Vaianaa. Toiminnantäyteisellä seikkailullaan he seilaavat halki Tyynenmeren kohdaten hirmuisia hirviöitä ja tukalia tilanteita.

Alkuperäinen nimi:
Moana
Julkaisuvuosi:
2016
Pituus:
114 min.
Levittäjä:
Walt Disney Studios Motion Pictures Finland
Tuotantomaa(t):
Yhdysvallat
Ohjaus:
Ron Clements, John Musker
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Auli’i Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House Temuera Morrison Nicole Scherzinger, Alan Tudyk (englanninkielinen alkuperäisversio). Yasmine Jamajako, Kaisla Heikkinen, Alissa Kovalainen, Veeti Kallio, Heikki Sankari, Petra Karjalainen, Arttu Wiskari, Susanna Haavisto (suomenkielinen versio)
Nimi ruotsiksi:
Vaiana