keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Tyttöjen ja poikien roolit, rinnakkaistodellisuudet, saavuttamaton rakkaus, kyläyhteisö, luonnonkatastrofit, perinteiset rituaalit ja uskonnot.

Oppimateriaali on suunnattu: yläkouluihin sekä toisen asteen oppilaitoksiin.

Synopsis:
Taki on tokiolainen koulupoika. Eräänä aamuna hän ei herääkään omassa huoneessaan vaan vieraassa paikassa ja tytön ruumiissa. Mitsuha on pienen vuoristokylän lukiolaistyttö, kyllästynyt pikkukylään, jossa ei ole mitään nuoria kiinnostavaa, sekä rooliinsa kylän pormestarin tyttärenä ja shintotemppelirituaaleja jatkavan suvun perillisenä. Eräänä aamuna hän herää Takin ruumiissa ja viettää päivän Takin koulussa ja iltatyössä ravintolassa. Taki ja Mitsuha vaihtavat unessa paikkoja useita kertoja ja tajuttuaan tilanteen alkavat jättää toisilleen kännykkäviestejä siitä, mitä ovat tehneet ja miten selviytyä roolista tuntemattomassa paikassa. He alkavat kiinnostua toisistaan ja romanttisiakin tunteita herää, kunnes yhtäkkiä yöllisiä roolinvaihtoja ei enää tapahdukaan. Taki alkaa tutkia Mitsuhan olinpaikkaa ja saa selville, että tämän kotikylään putosi silloin maapallon ohittaneesta komeetasta lohjennut palanen jo kolme vuotta aiemmin, tuhoten kylän ja tappaen satoja kylän asukkaita. Taki lähtee kylään etsimään Mitsuhaa. Kertomus palaa Mitsuhoon, joka yrittää ystävineen epätoivoisesti pelastaa kyläläiset komeetalta, opittuaan Takin hahmossa käydessään mitä tulee tapahtumaan Itomorin kylälle. Paikan ja ajan takaa Taki ja Mitsuha melkein tapaavat – vai onko se unta?

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös Media-avaimen arvio.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2017.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

your name.

Tilattavissa elokuvateatteriin

Pitkästynyt pikkukaupungin tyttö Mitsuha uneksii elämästä komeana tokiolaispoikana. Eräänä aamuna Mitsuha tosiaan herää menevän Takin kehossa. Tokiolainen Taki herää samaan aikaan suloisena Mitsuhana.Totaalista ensihämmennystä seuraa innostus. Kumpikin pääsee tutkimaan… toista puolta itsessään. Taki ja Mitsuha oppivat jättämään viestejä toisilleen, toiselle minälleen. Mutta onko kosminen yhteys liian kaunis kestääkseen?

Alkuperäinen nimi:
Kimi no na wa.
Julkaisuvuosi:
2016
Pituus:
104 min.
Levittäjä:
Cinema Mondo
Tuotantomaa(t):
Japani
Ohjaus:
Makoto Shinkai
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Ryunosuke Kamiki, Mone Kamishiraishi, Ryo Narita
Nimi ruotsiksi:
your name.