keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Kurkkaus elokuvakasvatussyksyyn ennen kesälaitumille kirmaamista

Busterin maailma 2021. Kinoscreen Illusion ltd.

Lukuvuosi lähenee loppuaan ja hyvin ansaittu kesäloma koittaa pian. Vielä ehtii kuitenkin suuntaamaan katseen syksyn elokuvakasvatussuunnitelmiin. Poimi tästä täsmätärpit eri luokka-asteille!

Tanskalainen Busterin maailma edustaa taattua pohjoismaista lastenelokuvalaatua. Hyväntuulinen ja värikäs Bille Augustin klassikkoelokuvan uudelleenfilmatisointi perustuu Bjarne Reuterin lastenkirjaan. Erityisesti 3.–4. luokille suunnatusta oppimateriaalista löytyy runsaasti innostavia tehtäviä tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen ja omien vahvuuksien tunnistamiseen sekä ihastumisen, jännittämisen, kiusaamisen ja toisten puolustamisen teemojen käsittelyyn.


Varhaiskasvatukseen, esiopetukseen ja alkuopetukseen innostavaa sisältöä tuo Bamse ja tulivuorisaari -animaatio, jossa klassikkohahmo Maailman vahvin nalle ystäviensä kanssa uhmaa vaaroja uudessa seikkailussa. Oppimateriaalissa sukelletaan biologian ja geologian maailmaan sekä tutkitaan luonteenvahvuuksia.


Sihja -kapinaa ilmassa on räväkkä kotimainen lastenelokuva kiltin pojan ja omintakeisen keijun ystävyydestä. Oppimateriaalista löytyy tehtäviä niin ympäristöopin kuin tunne- ja vuorovaikutustaitojenkin opetukseen. Oppimateriaali on suunnattu erityisesti peruskoulun 3-4. luokille, mutta soveltuu myös alkuopetukseen sekä 5.-6. luokille.


Ruotsalainen elämäkertaelokuva Minä, Zlatan kertoo Zlatan Ibrahimovićin inspiroivan tarinan. Yläkouluihin sekä toisen asteen oppilaitoksiin suunnatussa oppimateriaalissa käsitellään mm. sosioekonomista asemaa ja urheilua, liikuntaharrastusten yhdenvertaisia mahdollisuuksia sekä liikuntaharrastusten esteiden purkamista.


Raikas kotimainen nuortenelokuva Tytöt tytöt tytöt on täynnä energiaa, suuria tunteita, nuoruuden epävarmuuksia ja itsensä löytämistä. Lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin suunnatussa oppimateriaalissa käsitellään elokuvakerrontaa, seksuaalisuuden moninaisuutta sekä tyttöyden normeja.

Nämä elokuvat ovat tilattavissa koulukinonäytökseen elokuvateatteriin. Ohjeita koulukinonäytöksen tilaamiseen löydät täältä.

Uutuuksia Koulukino Suoratoisto -palvelussa

Jos elokuvateatterikäynti on hankala järjestää, on elokuvanäytöksen järjestäminen mahdollista myös koulussa esimerkiksi Koulukino Suoratoiston kautta.

Lukioihin ja toisen asteen oppilaitoksiin sopii vaikuttava dokumenttielokuva Invisible Demons – tuhon merkit, jonka oppimateriaalissa käsitellään ilmastonmuutoksen, ympäristökriisien, ympäristöoikeudenmukaisuuden sekä tuhon ja toivon teemoja. Elokuva on saatavilla pian Koulukino Suoratoistosta ja se on tilattavissa myös koulukinonäytöksiin.


Erinomaisesti koulun aloitukseen sopiva Puluboin ja Ponin leffa perustuu Veera Salmen huippusuosittuun Puluboi ja Poni -kirjasarjaan. Oppimateriaali on suunnattu esi- ja alkuopetukseen ja siinä käsitellään mm. elokuvan hahmoja ja tarinaa, koulun aloitusta, mielikuvitusta ja leikkiä.