keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Sihja – kapinaa ilmassa

Oppimateriaali on suunnattu erityisesti peruskoulun 3-4. luokille, mutta soveltuu myös alkuopetukseen sekä 5.-6. luokille.

Oppimateriaalin on laatinut opettaja ja kulttuurituottaja, KM Melina Lukkarinen.

Oppimateriaalin on tuottanut ja toimittanut Koulukino.

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2021. Linkit on tarkistettu 18.11.2021.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Sihja - kapinaa ilmassa

Tilattavissa elokuvateatteriin
Elokuva kiltin pojan ja omintakeisen keijun ystävyydestä.
Alfred (Justus Hentula) on yksinäinen kaupunkilaispoika, joka rakastaa perhosia. Kesäloman jälkeen kaupungissa Alfred löytää auton takakontista keijun, joka on takkutukkainen, suttuinen ja Alfredin mielestä ihana. Hän on Sihja Pönttöhiittinen (Elina Patrakka). Sihja on huonosti käyttäytyvä, mutta valloittava keiju, jonka kanssa Alfred uskaltautuu lentämään. Alfredin vanhemmat Riia (Elena Leeve) ja Eerik (Elmer Bäck) ihmettelevät tytön tapoja, mutta iloitsevat, että pojalla on kerrankin ystävä.
Isä-Eerik on töissä Lisbeth Lukinmaan (Pirjo Lonka) johtamalla lannoitetehtaalla, jolla on mennyt huonosti. Perheen naapuri Perttu Nikkinen (Eero Ritala) kehittää uutta Mirakulaus-lannoitetta, joka näivettää samalla rikkaruohot. Siitä toivotaan tehtaan pelastusta.Sihja ja Alfred tempautuvat seikkailuun selvittäessään, miksi kaupungin kaduilta alkaa löytyä kuolleita lintuja. Kekseliäällä toiminnalla ja keijuvoimien siivittäminä lapset onnistuvat estämään ympäristökatastrofin.
(Lähde: Tuffi Films)

Julkaisuvuosi:
2022
Pituus:
89 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
SF Studios
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Marja Pyykkö
Käsikirjoitus:
Kirsikka Saari ja Jenni Toivoniemi
Näyttelijät:
Elina Patrakka, Justus Hentula, Eero Ritala, Elena Leeve, Elmer Bäck ja Pirjo Lonka