keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Zlatan Ibrahimovićin tarina, sosioekonominen asema ja urheilu, liikuntaharrastusten yhdenvertaiset mahdollisuudet, liikuntaharrastusten esteiden purkaminen.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Arla Pitkämäki.

Oppimateriaalin on tuottanut ja toimittanut Koulukino.

Svenska filminstitutetin sivuilla on saatavilla oppimateriaali ruotsiksi.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Minä, Zlatan

Tilattavissa elokuvateatteriin

David Lagercrantzin kirjaan Minä, Zlatan Ibrahimovic perustuva dramatisointi on uskomaton altavastaajan tarina pahamaisen rosengårdilaislähiön pojasta, joka raivasi tiensä suureen maailmaan tahdonvoimalla, kovalla työllä ja uskolla omiin kykyihinsä. Elokuva vie katsojan Malmön lähiöiden sorakentiltä suurimpien jalkapalloseurojen jättistadioneille. Zlatan on osoittanut, että kaikki on mahdollista ja että kuka tahansa voi saavuttaa menestystä.

Suorasukainen jalkapallotähti ei syntynyt maajoukkueen ylistettynä sankarina. Hänen piti taistella vastoinkäymisestä toiseen sekä yksityiselämässään että urheilun saralla saavuttaakseen suuren unelmansa, joka johti satoihin maaleihin, maaotteluihin ja huimaaviin siirtosummiin. Zlatanista tuli yksi maailman suurimmista jalkapalloikoneista ja puhutuin ruotsalainen, joka koskaan on elänyt.

Alkuperäinen nimi:
Jag är Zlatan
Julkaisuvuosi:
2021
Pituus:
103 min.
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Ruotsi
Ohjaus:
Jens Sjögren
Käsikirjoitus:
David Lagercrantz ja Jakob Beckman (Perustuu Lagercrantzin kirjaan Minä, Zlatan Ibrahimovic)
Näyttelijät:
Dominic Bajraktari Andersson, Granit Rushiti, Cedomir Glisovic, Merima Dizdarevic
Jag är Zlatan är en sann underdog-story om killen från Rosengård som inte hade något, men som fick allt. Med talang, hårt arbete och en stark tro på sig själv och sin livsdröm tog han sig till toppen, trots en rad motgångar längs vägen.